Ο Στρεμούσοφ σχολίαζε τα λόγια του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει τα ρωσικά διαβατήρια που εκδίδονται σε κατοίκους των περιοχών της Ζαπορίζια και του τμήματος της Χερσώνας, που βρίσκονται εν πολλοίς υπό τον έλεγχο των Ρώσων, καθώς και ντόπιων ρωσόφωνων αυτονομιστών. Τόνισε ότι ο ίδιος, στην πρώτη γραμμή, μαζί με τον επικεφαλής της περιοχής, Βλαντιμίρ Σάλντο, θα λάβει σύντομα τη ρωσική υπηκοότητα.
«Θα είμαι περήφανος γι’ αυτό και θα καταλάβω ότι είμαι πολίτης ενός ελεύθερου κράτους στο οποίο ο πολιτισμός και οι αξίες μου είναι κυρίαρχες. Οι κάτοικοι της περιοχής Χερσώνα είναι ευγνώμονες στον Πρόεδρο της Ρωσίας, που το έκανε δυνατό για όλους μας να νιώθω ως αναπόσπαστο μέρος ενός μεγάλου συνόλου», πρόσθεσε ο Στρεμούσοφ.
Πριν από 5 ημέρες, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να ανακτά έδαφος στην περιφέρεια της Χερσώνας. Αν η Χερσώνα ξαναπεράσει στον έλεγχο του Κιέβου θα πρόκειται για μια πρόοδο με μεγάλο συμβολισμό, από τη στιγμή που η περιοχή αυτή έχει καταληφθεί τελείως από τον ρωσικό στρατό μετά την έναρξη της επίθεσής του στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο φόβος στη Γερμανία για κλιμάκωση με τη Ρωσία έφερε συστάσεις για ιδιωτικά καταφύγια
Σε αυτό προσθέτει βάρος και το γεγονός ότι η Χερσώνα βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στη νότια Ουκρανία, κοντά στις εκβολές του Δνείπερου στην Μαύρη Θάλασσα.
Ειδήσεις σήμερα
Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Πολλαπλά μηνύματα σε μπαχαλάκηδες και Τουρκία
Η Τουρκία αλλάζει όνομα λόγω γαλοπούλας – Ποιες χώρες… ξαναβαφτίζονται
Ο καιρός σήμερα (4/6/2022) – Αναλυτικά η πρόγνωση