Αναφορικά με το μέλλον των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, ο Ερντογάν εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μετά τις εκλογές του 2023 υπήρξε κατανόηση για να δούμε αν θα μπορούσαμε να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσω μιας περιεκτικής διαπραγμάτευσης». Συνέχισε επισημαίνοντας ότι «μαζί με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δώσαμε πολιτική στήριξη σε αυτή τη διαδικασία και το υπουργείο Εξωτερικών μας προχώρησε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για το θέμα. Είναι σημαντικό να υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να ορίσουν τα προβλήματα, να περιγράψουν το περιεχόμενό τους και να βρουν συγκεκριμένες λύσεις».
Τόνισε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες με ιστορικούς δεσμούς, σημειώνοντας ότι «η αρχή της καλής γειτονίας είναι το κλειδί για μια συνταγή που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες». Εκτίμησε επίσης ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας κινούνται προς ένα καλύτερο μέλλον, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα.
Mπλέικ Λάιβλι: Μηνύει συμπρωταγωνιστή της - Τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση
Για ακόμη μια φορά, επανέλαβε ότι η Τουρκία ζητά «τον καθορισμό των περιοχών δικαιοδοσίας του θαλάσσιου και εναέριου χώρου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να αυξήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα, καθώς και να μειώσουμε τους κινδύνους συγκρούσεων. Ολα πρέπει να διευθετηθούν μόνο μέσω διαλόγου και συνεργασίας. Επιδιώκουμε δικαιοσύνη. Δεν επιβουλευόμαστε τα εδάφη κανενός και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους».
Στο Βελιγράδι, ο Ερντογάν υπέγραψε με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάντερ Βούτσιτς, σειρά συμφωνιών, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, της ενέργειας, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και του εμπορίου. Το Βελιγράδι εξέφρασε ενδιαφέρον για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από την Τουρκία. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι περισσότερα από 30 κράτη από όλες τις ηπείρους, μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία, η Αλγερία, η Πολωνία, το Κατάρ και η Αιθιοπία προμηθεύονται drones από την Τουρκία.