Το έργο απεικονίζει μια ομάδα γυναικών να χαλαρώνει έξω από ένα σπίτι, ενώ μια ανδρική φιγούρα κοιτάζει από μια κοντινή πόρτα.
Το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε λίγες μέρες νωρίτερα με πίνακα του Syed Haider Raza που πωλήθηκε στην τιμή των 6,2 εκ. δολαρίων.
Ποια ήταν η δημιουργός του πανάκριβου πίνακα
Γεννημένη το 1913 στη Βουδαπέστη από πατέρα Ινδό αριστοκράτη Σιχ και μητέρα Ουγγρο-Εβραία τραγουδίστρια της όπερας, η Sher – Gil ήταν οκτώ όταν μετακόμισε στη Σίμλα. Αν και ζωγράφιζε ήδη, ο θείος της Έρβιν Μπακτάι την ενθάρρυνε να ακολουθήσει επίσημη εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της ημερών στην Ecole des Beaux-Arts στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’30, επηρεάστηκε πολύ από τον μετα-ιμπρεσιονισμό και την μποέμ κουλτούρα.
In a historic moment for Indian art, Amrita Sher-Gil’s iconic work, ‘The Story Teller’, painted in 1937, has achieved an exceptional milestone.#AmritaSherGil #IndianArt
(1/8) pic.twitter.com/z3xuuTp99z
— The Better India (@thebetterindia) September 18, 2023
Στα έργα της, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στην Ινδία, υπάρχουν αυτοπροσωπογραφίες και γυμνές μελέτες, καθώς και παραδοσιακές επιρροές που προήλθαν από μινιατούρες, πίνακες ζωγραφικής Ajanta και τα ταξίδια της στην Ινδία.
Μία από τις κορυφαίες ζωγράφους της χώρας, πέθανε νέα σε ηλικία 28 ετών το 1941. Έχει ανακηρυχθεί «εθνικός θησαυρός» από την ινδική κυβέρνηση, η οποία απαγορεύει τα έργα της στην Ινδία να εξάγονται σε άλλες χώρες.
Ειδήσεις σήμερα
Εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Παρέδωσαν τα όπλα οι Αρμένιοι
Βασιλιάς Κάρολος: Τριήμερη επίσκεψη στη Γαλλία – Η συνάντηση με Μακρόν