Ο άνδρας φέρεται να έσυρε δύο γυναίκες μέλη φυλής στους δρόμους τον Μάιο στην Ινδία και στη συνέχεια παρακίνησε έναν όχλο να τις βιάσει και να τις διαπομπεύσει γυμνές, όπως ανέφερε σήμερα η αστυνομία.
मणिपुर मामले पर गुस्से में हिंदुस्तान #ManipurViolance #BJP #Manipur #PMOIndia #newsindia@sarfaraazsaifi @NBirenSingh @manipur_cmo @PMOIndia @INCManipur pic.twitter.com/Xbv7eBeSLx
— News India (@newsindia24x7_) July 21, 2023
Ινδία: Ο βιασμός συνέβη πριν από δύο μήνες
Η σεξουαλική επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν από δύο μήνες αλλά τράβηξε την προσοχή της κοινής γνώμης αφού ένα σύντομο βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές στο Μανιπούρ.
Ο κύριος ύποπτος, κάτοικος του κρατιδίου Μανιπούρ, συνελήφθη την Πέμπτη, μερικές ώρες αφότου ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι καταδίκασε τη σεξουαλική επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «επονείδιστη» και υποσχέθηκε σκληρά μέτρα.
Άλλοι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και η αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον 30 άλλους που ενεπλάκησαν στο έγκλημα.
«Ντόπιες γυναίκες εκσφενδόνισαν πέτρες και έκαψαν τμήματα του σπιτιού που ανήκει στον κύριο ύποπτο σε ένα χωριό» δήλωσε ο Χεμάντ Πάντεϊ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Ιμπχάρ.
«Ζητάμε από τις γυναίκες να διαδηλώσουν ειρηνικά, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία. Καταλαβαίνουμε την οργή τους», είπε.
Η καταγγελία στην αστυνομία, που έγινε τον Μάιο, ανέφερε πως ένοπλο πλήθος εισέβαλε σε σπίτια και τα έκαψε σε ένα χωριό στην περιοχή Κανγκπόκπι, προτού επιτεθεί σε μέλη της φυλής Κούκι.
Ο όχλος, σύμφωνα με την καταγγελία, επιτέθηκε στη συνέχεια σεξουαλικά σε δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 19 ετών, οι οποίες διαπομπεύθηκαν γυμνές.
Η επίθεση αναφέρθηκε από τα θύματα τον Μάιο, όταν στο κρατίδιο ξέσπασαν σφοδρές εθνοτικές συγκρούσεις.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν έπειτα από απόφαση δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τη χορήγηση ειδικών επιδομάτων που απολαμβάνουν τα μέλη της φυλής Κούκι και η ινδουιστική φυλή Μεϊτέι.
Ινδία: Τουλάχιστον 125 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων
Τουλάχιστον 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 40.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αφότου ξέσπασε η βία.
Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε αρκετές περιοχές από οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απαιτούν δικαιοσύνη και ταχεία έρευνα για το πιο πρόσφατο περιστατικό, που εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια των γυναικών στη χώρα.
Εκατοντάδες διαδηλωτές στη νότια πόλη Μπεγκαλούρου πραγματοποίησαν πορεία, με ορισμένα πανό να αναγράφουν «Το σώμα των γυναικών δεν είναι πεδίο μάχης». Αμφισβήτησαν επίσης την αποτυχία των Αρχών να διερευνήσουν την υπόθεση που κατήγγειλαν τα δύο θύματα που ανήκουν στη μειονοτική, κυρίως χριστιανική φυλετική κοινότητα τον Μάιο.
«Είναι μια τεράστια αδικία και παραμέληση» δήλωσε ο Χ. Τζ. Λάκσμι, από την οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών Samakaleena Samajik Sanskritik Vedike, στο Μπεγκαλούρου.
Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική πόλη Μπουμπάνεσβαρ και σε ορισμένες πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα.
Ο Μόντι, που δεν είχε κάνει δημόσια σχόλια για τις ταραχές σε ένα κρατίδιο που κυβερνάται από το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα του, Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), μίλησε μία ημέρα αφότου έγιναν viral τα βίντεο που δείχνουν γυναίκες να παρενοχλούνται.
Ειδήσεις σήμερα
Γλυπτά του Παρθενώνα: Η πλειοψηφία των Βρετανών υπέρ της επιστροφής τους σε νέα δημοσκόπηση
Μπάιντεν: Άλλαξαν σκάλα στο Air Force One για να μην πέφτει – Παρόλα αυτά… ξανασκόνταψε [βίντεο]
Τουρκία: Τουρίστας καταγγέλλει πως τον συνέλαβαν επειδή έδειχνε…γκέι