«Είναι μία μαριονέτα της Silicon Valley», είπε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Μ. Βρετανίας, Nadine Dorries. «Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός έχασε τα ‘’λογικά’’ του», ανέφερε η δημοσιογράφος LBC, Ali Miraj.
Η «απρέπεια» του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC, οδήγησαν ακόμη και γνωστούς πολέμιους της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, να αλλάξουν εντελώς στάση.
«Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε τα μάρμαρα», δήλωσε ο Πιρς Μόργκαν.
Αντιδράσεις κατά Σούνακ
Κορυφαίες εφημερίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία συνεχίζουν να κατακεραυνώνουν τον Σούνακ, για την ακατανόητη ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη, «που μειώνει τη Βρετανία στα μάτια του κόσμου», όπως έγραψαν οι Financial Times.
«Ακατανόητη η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη, μειώνει τη Βρετανία στα μάτια του κόσμου».
«Ακόμη και οι υποστηρικτές του Σούνακ θεωρούν ότι πήρε λάθος απόφαση», υπερθεματίζει το Sky News.
Ενώ, ο Guardian, που επισημαίνει ότι το ξέσπασμα του Σούνακ μετατράπηκε σε ελληνική τραγωδία, υπενθυμίζει ότι ο αγώνας της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών ξεκίνησε 40 χρόνια πριν, από την Μελίνα Μερκούρη.
«Πώς το ξέσπασμα του Ρίσι Σούνκ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα μετατράπηκε σε μια ελληνική τραγωδία».
Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, στα οποία σχολιάζεται ότι η τότε υπουργός Πολιτισμού «έκλεψε την παράσταση» και «επικράτησε με κατεβασμένα χέρια» του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου.
Γλυπτά του Παρθενώνα: Δημοσκόπηση – κόλαφος
«(Ο Σούνακ) δεν είναι μεγάλος αρκετά για να μιλήσει για τα Γλυπτά».
Κι αυτή είναι άποψη που υιοθετούν πολιτικοί από όλους τους χώρους, αλλά και σημαντική μερίδα των Βρετανών πολιτών, οι οποίοι αντιτάσσονται στις ενέργειές του.
Το 49% θεωρεί ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να βρίσκονται στην Ελλάδα και μόλις το 15% ότι πρέπει να παραμείνουν στην Βρετανία, βάσει δημοσκόπησης που διενεργήθηκε.
«Οι καιροί έχουν αλλάξει, τον 18ο αιώνα ήταν διαφορετικά. Πιστεύω ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα», αναφέρουν Βρετανοί πολίτες.
Η ακύρωση της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ήταν:
-Λάθος για το 66% των Βρετανών
-Σωστή για το 11%
Και υπάρχουν κι εκείνοι που βρήκαν τη συμπεριφορά του Σούνακ κωμική, εμπνέοντας επαγγελματίες του είδους.
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Έλγιν, ο κλέφτης»
Την επιστροφή των Γλυπτών στη φυσική τους θέση διατρανώνουν και Έλληνες υπουργοί, με δηλώσεις τους στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
«Μας θυμίζει πάντα την ιστορική αλήθεια ότι Έλγιν ήταν ένας κλέφτης. Ήρθε και έκλεψε τα μάρμαρα από τον Παρθενώνα », ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Την ίδια στιγμή, πάντως, η διπλωματική «απρέπεια» Σούνακ συνεχίζει να τροφοδοτεί ένταση και στην ελληνική Βουλή.
«Δώσατε την ευκαιρία στον Σούνακ, που δεν είναι καν Βρετανός, δεύτερη γενιάς είναι, να μας ‘ρίξει πόρτα’ και να ευτελίσει την Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε διπλωματικό ζήτημα το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι πώς αυτό το διπλωματικό ζήτημα θα αξιοποιεί υπέρ της χώρας και όχι πώς θα το διαχειριστεί επικοινωνιακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το θέμα, πάντως, που άγαρμπα επιχείρησε να κλείσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός, έχει ανοίξει διάπλατα και αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης πλέον και στη Μεγάλη Βρετανία.
Μαξίμου σε Σούνακ: Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε – Με την πλάτη στον τοίχο ο Βρετανός πρωθυπουργός
Με εμφανή τη διάθεση να μην ακολουθήσει τον Ρίσι Σούνακ στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε επαναλαμβάνοντας ψέματα θέλοντας να δικαιολογήσει την απρέπειά του να ακυρώσει το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απαντά η ελληνική κυβέρνηση.
«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει», απαντούν από το μέγαρο Μαξίμου και αφήνουν τον Βρετανό Πρωθυπουργό να τα βγάλει πέρα με τον σάλο που έχει δημιουργήσει στη χώρα του μετά τη στάση του.
Θυμίζουμε ότι μιλώντας μπροστά στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ σχολιάζοντας πως είναι ένα ατυχές γεγονός.
«Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις γιατί έχουν ιστορικό βάθος», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως το όλο ζήτημα έχει και μια θετική πλευρά καθώς απέκτησε μια μεγαλύτερη δημοσιότητα το δίκαιο αίτημα της χώρας μας για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Συνεχίζει να προκαλεί ο Σούνακ- Επιστρατεύει ψεύδη ελλείψει επιχειρημάτων: «Όταν οι άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν» – Κόντρα στη βρετανική Βουλή
Επιμένει ο Ρίσι Σούνακ στην επιθετική τακτική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ εμφανίστηκε αμετακίνητος μιλώντας στην Βουλή για την ορθότητα της απόφασής του να ματαιώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω όσων είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην συνέντευξη στο BBC.
Μιλώντας στην Βρετανική Βουλή ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος».
«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Όταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν», δήλωσε επιμένοντας στις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών κάτι που η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά.
Η τοποθέτηση του Σούνακ προκάλεσε την αντίδραση του ηγέτη των Εργατικών, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό στη Βουλή των Κοινοτήτων, σημειώνοντας μάλιστα ότι “δεν πειράζει το Βρετανικό Μουσείο – αλλά είναι ο πρωθυπουργός που έχει χάσει προφανώς τα μυαλά του”. (σ.σ.: λογοπαίγνιο με την ιδιωματική φράση στα αγγλικά: lose one’s marbles).
O Κιρ Στάρμερ υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να συναντήσει τον κ. Σουνάκ, “ένας συνάδελφος μέλος του ΝΑΤΟ, οικονομικός σύμμαχος. Ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και την ακύρωσε την τελευταία στιγμή”. “Γιατί τόση μικροπολιτική;”, διερωτήθηκε ο ηγέτης των Εργατικών.
Ο Σουνάκ απάντησε στον πολιτικό του αντίπαλο ότι “φυσικά, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να συζητάμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας”.
“Αλλά όταν ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον να αναλυθούν και να επαναληφθούν ζητήματα του παρελθόντος, ήταν ακατάλληλο”, πρόσθεσε.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι “επιπλέον, έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα με αυτή τη χώρα και στη συνέχεια παραβιάστηκαν, η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις θα πρέπει να τις τηρούν”.
Ο κ. Στάρμερ απάντησε ξανά λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει “κανένα σχέδιο” για τις διελεύσεις σκαφών και η μετανάστευση βρίσκεται σε “υψηλό ρεκόρ”.
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ελληνική τραγωδία για Σούνακ» το μήνυμα της Guardian – Βάρβαρος ο τρόπος που η Βρετανία χειρίζεται τη διαμάχη για τα Γλυπτά
Γλυπτά του Παρθενώνα: Το διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας μετά την απρέπεια του Ρίσι Σούνακ, που ακύρωσε το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή του, σχολιάζει σήμερα ο Guardian, περιγράφοντάς το ως την ελληνική τραγωδία του Βρετανού πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα ο Guardian αναφέρει:
«Όταν ένας από τους υπαλλήλους του λόρδου Έλγιν τού έγραψε για να τον ενημερώσει για την πρόοδό του στην απομάκρυνση αρχαιοτήτων από την Ακρόπολη που έμελλε να γίνουν γνωστές ως Ελγίνεια Μάρμαρα, ήταν ευθύς για την τραχύτητα της δουλειάς του. Σε επιστολή του με ημερομηνία Σεπτέμβριος 1801, ζητούσε να του δοθούν 12 πριόνια για να μπορέσει να πετσοκόψει τα γλυπτά από το ναό.
Το 1802, ανακοίνωσε ότι είχε αφαιρέσει με επιτυχία μία από τις πλάκες. ”Το έργο προκάλεσε πολλά προβλήματα με πολλούς τρόπους”, εξομολογήθηκε, “και αναγκάστηκα να γίνω λίγο βάρβαρος”.
Περισσότερα από 200 χρόνια αργότερα, υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που βλέπουν κάτι παρόμοια βάρβαρο στον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία χειρίζεται σήμερα τη διαμάχη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα -όπως είναι κανονικά γνωστά.
Αυτή την εβδομάδα, το ζήτημα του αν θα επιστραφούν τελικά στην Αθήνα μετατράπηκε από ένα θέμα που διαπραγματεύεται αθόρυβα μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου και της ελληνικής κυβέρνησης σε μια μεγάλη διπλωματική διαμάχη.
Η διαμάχη ξέσπασε επειδή ο Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε μια συνάντηση με τον ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα – και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η άρνηση του Σουνάκ να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα είναι αντίθετη με την άποψη του μεγαλύτερου μέρους του βρετανικού λαού, ενώ ο Μητσοτάκης έχει ξεκάθαρα τη στήριξη όλης της Ελλάδα στο θέμα αυτό».
Και γράφει λίγο παρακάτω ο Guardian:
«Όταν ο Μητσοτάκης συναντήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τον Τζορτζ Όσμπορν -τον πρώην Βρετανό ΥΠΟΙΚ που τώρα είναι πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου-, οι συνομιλίες χαρακτηρίστηκαν “όχι μόνο αξιόπιστες, αλλά και πολύ συναρπαστικές.
Ενώ οι συζητήσεις ήταν σε προκαταρκτικό επίπεδο, φαινόταν ότι η δυναμική της ιδέας της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα αυξανόταν.
Κάτι τέτοιο θα γινόταν αιτία εθνικής γιορτής στην Ελλάδα, όπου η αφαίρεση των μαρμάρων από τον Έλγιν τον 19ο αιώνα θεωρείται κλοπή. Αν και το Βρετανικό Μουσείο δεν μπορεί, με νόμο του κοινοβουλίου, να επιστρέψει μόνιμα τα Γλυπτά, θα μπορούσε να τα στείλει στο Μουσείο της Ακρόπολης ως δάνειο, με ανταλλαγή άλλων ελληνικών αρχαιοτήτων ως εγγύηση, με την ελπίδα να εξασφαλιστεί η ενδεχόμενη επιστροφή τους. Όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν ανεξάρτητα από την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης επί του θέματος.
Αλλά το αν το Βρετανικό Μουσείο θα ήταν πρόθυμο να διακινδυνεύσει την οργή της κυβέρνησης είναι ένα άλλο ερώτημα.
Και αφού ο Μητσοτάκης δήλωσε στο BBC ότι το να κρατά κανείς τα Γλυπτά χωριστά από τα υπόλοιπα που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι σαν “να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση”, η αντίδραση του Σουνάκ υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει ένα σημαντικό πολιτικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί.
Ήταν πάντα τόσο σημαντικό ζήτημα;
«Για τουλάχιστον τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες» απαντά ο Guardian υπενθυμίζοντας ότι η αρχή έγινε το 1983 επί Μελίνας Μερκούρη, με έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών που αποχαρακτηρίστηκαν να αναφέρουν για την τότε υπουργό Πολιτισμού ότι «έκλεψε τη δημοσιότητα» και βρετανούς αξιωματούχους να λένε ότι «νίκησε στη διαφωνία αυτή με κατεβασμένα τα χέρια».
Τότε η Μελίνα Μερκούρη είχε πει στους Βρετανούς ότι «πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνουν για την Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Είναι η υπερηφάνια μας. Είναι οι θυσίες μας. Είναι η ουσία της ελληνικότητας».
«Όταν η χώρα πάλευσε για την οικονομική της επιβίωση το θέμα φυσιολογικά έγινε δευτερεύων αλλά από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης ανέλαβε την εξουσία πριν από πέντε χρόνια έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διεθνής καμπάνια» προσθέτει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα.
Γλυπτά του Παρθενώνα: Ανάλυση Sky News για την απρέπεια Σούνακ που τον «καίει»
Ακόμα και υποστηρικτές του Ρίσι Σούνακ φοβούνται ότι πήρε τη λάθος απόφαση «ξεκινώντας καβγά» με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέρει σε άρθρο της στο Sky News η πολιτική συντάκτρια Μπεθ Ρίγκμπι.
Η ίδια μάλιστα εκφράζει την άποψη ότι η πρόσφατη απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπονομεύει την εικόνα του ώριμου ηγέτη που προωθούσε επιμελώς μέχρι σήμερα.
Όπως επισημαίνει η Ρίγκμπι, μία από τις λίγες νίκες που θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πέτυχε ο Σούνακ το σύντομο διάστημα που υπηρετεί ως πρωθυπουργός είναι η βελτίωση της διεθνούς εικόνας της Βρετανίας, αφού φρόντισε να διαφοροποιηθεί αρκετά από τους προκατόχους του με το προκλητικό στιλ (Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας) και να βγάλει τη χώρα από τις αναταράξεις που προκάλεσε το Brexit.
«Ήταν ο πρωθυπουργός που παρέδωσε το Πλαίσιο του Ουίνδσορ, διευθετώντας την αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ανέπτυξε μια σταθερή σχέση με τον πρόεδρο Μπάιντεν, υπογράφοντας την Ατλαντική Διακήρυξη που σηματοδοτεί στενότερους διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, ενώ φιλοξένησε με επιτυχία και μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα», σημειώνει η αρθρογράφος, προσθέτοντας ότι ο Σούνακ «υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε μια πιο ώριμη ηγεσία, που επεδείκνυε επαγγελματισμό».
Έπειτα όμως «αρνήθηκε να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε μια έκρηξη θυμού, όπως φαίνεται, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στη Laura Kuenssberg του BBC ότι το να βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο είναι σαν να έκοβε κάποιος τη Μόνα Λίζα στη μέση».
Η αρθρογράφος του Sky News ομολογεί ότι η παραπάνω απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν κάτι που την μπέρδεψε αρκετά, αφού αισθάνθηκε ότι υπονομεύει την εικόνα που προωθούσε μέχρι σήμερα για τον εαυτό του ο Σούνακ. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε την άποψη αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Βρετανίας.
Ένας πρώην υψηλόβαθμος διπλωμάτης περιέγραψε την πρόσφατη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού ως «γελοία» και εριστική, ενώ ένας υπουργός που στηρίζει τον Σούνακ έκανε λόγο για «λανθασμένη απόφαση».
Ακόμη μια πηγή από την κυβέρνηση σχολίασε στην αρθρογράφο ότι το μόνο που πέτυχε ο Βρετανός ο πρωθυπουργός ακυρώνοντας τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη ήταν να συζητηθεί περισσότερο το ζήτημα, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος των Εργατικών έκανε λόγο για «αξιολύπητη» ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία να συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως η παράνομη μετανάστευση και το Μεσανατολικό.
Όσο για τη θέση του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, τα πράγματα είναι απλά, γράφει η Ρίγκμπι: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει να μην θέσει δημοσίως το θέμα της επιστροφής των ηλικίας 2.500 ετών γλυπτών του Παρθενώνα, που κάποτε κοσμούσαν την Ακρόπολη στην Αθήνα, και αυτή η συμφωνία παραβιάστηκε».
Τώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ελληνική κυβέρνηση έχουν εμπλακεί σε μια διαμάχη για το θέμα, με ελληνικές πηγές να επιμένουν ότι δεν δόθηκαν ποτέ τέτοιες διαβεβαιώσεις, παρά τα όσα υποστηρίζει η Ντάουνινγκ Στριτ, καταλήγει η ανάλυση του Sky News.
Γλυπτά του Παρθενώνα: Γυρίζει την πλάτη στον Σούνακ το Βρετανικό Μουσείο
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει προκαλέσει η ακύρωση της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως φαίνεται το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε να επιστρέψουν οι Βρετανοί πίσω τα Γλυπτά μας.
Θέση στο ζήτημα πήρε και το Βρετανικό Μουσείο με δηλώσεις εκπροσώπου του στην εφημερίδα «Τα Νέα». Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι συζητήσεις με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όχι μόνο συνεχίζονται αλλά είναι και εποικοδομητικές διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της διοίκησης προσθέτοντας πως «η θέση του Μουσείου παραμένει αμετάβλητη.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου. Πηγές του Μουσείου αναφέρουν πως η διπλωματική και επικοινωνιακή κόντρα που ξέσπασε δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη των συζητήσεων.
Ειδήσεις σήμερα
Μαξίμου σε Σούνακ: Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε – Με την πλάτη στον τοίχο ο Βρετανός πρωθυπουργός
Στάρμερ κατά Σούνακ: Ο Ρίσι έχει τρελαθεί, προκάλεσε διπλωματική κατάρρευση με την Ελλάδα
Mαρινάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Κάποια πράγματα δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση