Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο καιρός σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης θα είναι βροχερός και με ανέμους σχεδόν όλο τον Αύγουστο, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω από το κανονικό. Όμως, ο καύσωνας στην Ελλάδα δεν θα αργήσει να επιστρέψει.
Στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ξανά πάνω από το κανονικό, περίπου στα μέσα του Αυγούστου.
Στη Ρώμη και την Καταλονία σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ τον περασμένο μήνα, ενώ η Σαρδηνία έκανε το ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Ιούλιο αφού έφτασε στους 48 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό το «ρεκόρ» θα μπορούσε να ξεπεραστεί.
«Ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους τόσο για την στεριά όσο και για τις θερμοκρασίες των ωκεανών στο Βόρειο Ημισφαίριο, επομένως υπάρχει πιθανότητα να δούμε περαιτέρω κύματα καύσωνα τον Αύγουστο», δήλωσε η Samantha Burgess, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus.
Καύσωνας: Τι λέει ο Αρναούτογλου
Σύμφωνα με το Bloomberg ερχεται νέος καύσωνας στη Μεσόγειο αλλά και στην Ελλάδα μετά τις 15 Αυγούστου. Πόσο εύστοχη όμως είναι και τι οικονομικές επιπτώσεις όσον αφορά στον τουρισμό θα μπορούσε να έχει μια τέτοια μακροπρόθεσμη και γενικευμένη πρόγνωση για μια τόσο μεγάλη γεωγραφικη περιοχή όπως τη νότια Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας?
Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλό μήνα!
Πολλά τα μηνύματα-ερωτήματά σας όσον αφορά στο σημερινό αρθρο του Bloomberg στο οποίο γίνεται αναφορά για επιστροφή του καύσωνα σε όλη τη Μεσογειο και στη χώρα μας μετά τις 15 Αυγούστου και το οποίο όπως είναι φυσικό αναδημοσιεύεται και από ελληνικές ιστοσελίδες,! Κατά την ταπεινή μου ομως άποψη φυσικά και δεν χρειάζεται πανικός καθώς μια τέτοια πρόγνωση
– έγινε όπως αναφέρεται και στο άρθρο από συγκεκριμένους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα πάνω στο θέμα και όχι από το σύνολο των μετεωρολόγων!
– το ποσοστό ευστοχίας μιας 15θήμερης και βάλε πρόγνωσης για μια τόσο ευρεία γεωγραφικά περιοχή όπως τη Μεσόγειο αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται πολύ κάτω του 50% καθώς δεν λαμβάνονται τοπικά χαρακτηριστικά και αλλαγές στη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν ανα περιοχή τις αμέσως επόμενες ημέρες!
Τέλος, θεωρώ πως τέτοιες μακροπρόθεσμες προγνώσεις για τόσο μεγάλες γεωγραφικά περιοχές και με περιορισμένα ποσοστά ευστοχίας θα πρέπει να εκδίδονται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα μπορούσαν να έχουν άμεσες και αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στις οικονομίες των χωρών για τις οποίες γίνεται αναφορά!
Ειδήσεις σήμερα
Ρωσία: Ουκρανικό drone έπεσε σε πολυώροφο κτίριο της Μόσχας
Πεκίνο: 11 νεκροί και 27 αγνοούμενοι από πλημμύρες
TikTok: «Πέθανε από ασιτία» γνωστή vegan influencer – Έτρωγε μόνο ωμές τροφές