Η Επανάσταση του 1821 είναι πλέον… έτοιμη. Η χολιγουντιανή υπερπαραγωγή θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το ερχόμενο Σάββατο στο Λονδίνο και τον Μάρτιο θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η σκηνοθεσία είναι του διάσημου Κινέζου Βαν Λιγκ που είχε δουλέψει για σημαντικές παραγωγές στο παρελθόν, όπως οι ταινίες «Τιτανικός» και «Terminator».
«Η μάχη με την ελευθερία είναι μια διεθνής μάχη» σημειώνει ο σκηνοθέτης, εξηγώντας ότι δούλεψε με βάση τα κλασικά μελοδράματα του κινηματογράφου. «Είναι ένα ιστορικό ρομάντζο που διαδραματίζεται σε μια από τις μεγάλες, τις κομβικές στιγμές της Ιστορίας. Την ελληνική μάχη της ανεξαρτησίας έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», λέει ο Λινγκ και προσθέτει: «Η ταινία έχει να κάνει με την ελευθερία:
Να ζει μια κοινωνία ελεύθερη, να αγαπάς όποιον θέλεις ελεύθερα, να πιστεύεις αυτό που είναι στην καρδιά σου, να έχεις την ελευθερία να διαλέγεις το πεπρωμένο σου… Θέλαμε να κάνουμε ένα φιλμ στα πρότυπα των κλασικών μελοδραμάτων του παρελθόντος, παρότι ήταν δύσκολο να αναβιώσουμε επικές μάχες με τον προϋπολογισμό μιας ανεξάρτητης παραγωγής».
Χριστούγεννα στο Netflix: Οι 10 σειρές και ταινίες με γιορτινή διάθεση
Το σενάριο
Στα 137 λεπτά της δραματικής ταινίας «Cliffs of freedom» («Γκρεμοί της ελευθερίας») ξετυλίγεται το πάθος του ελληνικού έθνους να απαλλαγεί από τους Τούρκους κατακτητές. Πίσω από τον πόλεμο όμως, ένας άλλος πόλεμος -συναισθημάτων αυτή τη φορά- ορίζει το πεπρωμένο της πρωταγωνίστριας, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Τάνια Ρέιμοντ.
Είναι η ιστορία μιας καταδικασμένης ρομαντικής περιπέτειας μεταξύ της γενναίας νεαρής χωριατοπούλας και ενός αμφιλεγόμενου Τούρκου αξιωματικού κατά την αυγή του ελληνικού πολέμου για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821. Η εικοσάχρονη Αννα-Χριστίνα δέχεται τα βέλη του έρωτα από το συνταγματάρχη Tariq, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του.
Κάποτε μάλιστα είχε χαρίσει τη ζωή στην Αννα-Χριστίνα όταν εκείνη ήταν μικρή και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής