Ομως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πρέπει να έχει χάσει τηλεοπτική σειρά στο συνδρομητικό δίκτυο Netflix, γι’ αυτό και κατά καιρούς στις ομιλίες του χρησιμοποιεί ατάκες από το «Casa de Papel» ή επικαλείται το κορεάτικο σίριαλ «Το παιχνίδι του καλαμαριού» για να επιτεθεί στον Μητσοτάκη, αδυνατεί να κοιμηθεί επειδή, όπως λέει, αναλογίζεται το χάος, το οποίο θα παραλάβει από την κυβέρνηση στην οικονομία και τα εθνικά θέματα.
Προχθές πήγε στη Λέσβο (ή και Μυτιλήνη κατά τη δική του θεώρηση) και αγανάκτησε με τους χειρισμούς του Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική που «μπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους στέλνοντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία». Ο κ. Τσίπρας θα είδε ότι πλέον το νησί δεν είναι γεμάτο από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, θα διαπίστωσε ότι τα θαλάσσια σύνορα είναι υπαρκτά και φυλάσσονται από τις ελληνικές Αρχές, ότι το κολαστήριο της Μόριας έχει κλείσει και όσοι πρόσφυγες βρίσκονται στη Λέσβο περιμένοντας την απάντηση στην αίτησή τους για άσυλο, διαβιούν σε σύγχρονα κέντρα υποδοχής.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πραγματικά δεν τον αφήνει να χαρεί το νυχτερινό του ύπνο. Οι πολίτες συγκρίνουν τα πεπραγμένα της δικής του διακυβέρνησης με τη σημερινή και δίνουν στις δημοσκοπήσεις διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Οταν, για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας πηγαίνει στην Ηλεία και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι καθυστερεί τον οδικό άξονα Πάτρας –Πύργου, όλοι θυμούνται ότι επί των ημερών του η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» το διαγωνισμό σε πολλά τμήματα, για να κερδίσει τις εργολαβίες ο εκλεκτός της Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι εκτός από κάτι δανεικά βοσκοτόπια δεν είχε τις οικονομικές δυνατότητες για να εκτελέσει τα έργα. Ταυτόχρονα, γνωρίζουν ότι με τη σημερινή κυβέρνηση ο διαγωνισμός ξεκόλλησε και τα έργα άρχισαν με βιώσιμο τρόπο.
Οπου κι αν πάει ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα λάθη του, που αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Ανησυχεί για το τι θα βρει στην οικονομία, όταν με την «περήφανη διαπραγμάτευση» τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονταν στο σκουπιδοτενεκέ των επενδυτικών οίκων αξιολόγησης και οι τράπεζες κλειστές, ενώ τώρα η χώρα αναπτύσσεται θεαματικά και αντιμετωπίζει τις διεθνείς προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και κυρίως με πολιτικές που δημιουργούν εισοδήματα και νέες θέσεις εργασίας.
Ξαγρυπνά ο ίδιος για τα εθνικά θέματα, όταν η κυβέρνηση έχει συνάψει συμμαχίες στρατηγικής σημασίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ενώ όλη πλέον η Ευρωπαϊκή Ενωση, ακόμα και οι προμηθευτές της Αγκυρας, Γερμανοί, καταδικάζουν τη ρητορική Ερντογάν και τις παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας.
Είπε όμως και κάτι άλλο ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Newsbomb, το οποίο είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για τις πάγιες θέσεις μας. Στην προσπάθειά του να καταγγείλει τον πρωθυπουργό για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είπε ότι «η Ρωσία είναι μία χώρα πολύ κρίσιμη και ισχυρή» και αναρωτήθηκε: «Ποια θα είναι η θέση της την επόμενη μέρα στο Κυπριακό; Ποια θα είναι η θέση της στο αίτημα του Ερντογάν για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ιδίως όταν γνωρίζουμε ότι η σύμβαση που προέβλεπε την αποστρατιωτικοποίηση αφορούσε τη Σοβιετική Ενωση και άρα αυτός που έχει δικαιώματα τώρα είναι η Ρωσία, δεν είναι η Τουρκία;».
Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας περιμένει γνωμοδότηση της Ρωσίας για το καθεστώς που πρέπει να επικρατεί στα ελληνικά νησιά; Πρόκειται για ανιστόρητη θέση, την οποία πρέπει γρήγορα να αποσύρει.