Πρωτοχρονιά. Πώς να περνούσε από το μυαλό της Γεωργίας ότι ήταν η τελευταία της. Ο «σύντροφός» της της ζήτησε να γιορτάσουν μαζί. Μέσα της ζέσταινε την ελπίδα ότι μέρα που ήταν δεν θα την κακοποιούσε. Δεν θα την έδερνε χτυπώντας την στο κεφάλι.
Αφού είχε αποφασίσει να κάνει και διακοπή κύησης, δεν θα υπήρχαν εντάσεις. Αραγε, το μπαούλο ήταν μέρος της επίπλωσης στο σπίτι του «συντρόφου» της, όπου πολλές φορές διανυκτέρευε, ή το έφερε ο κολλητός του; Χρησιμοποιήθηκε στη μεταφορά ως τη Νέα Τρίγλια της Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε το σώμα της πεταμένο.
Στα πρώτα βήματα του καινούργιου χρόνου είχαμε την πρώτη γυναικοκτονία. Ο «σύντροφος» της Γεωργίας έδωσε ρέστα υποκριτικής. Είθισται στις γυναικοκτονίες. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλήματος κατά Ζωής, στη Θεσσαλονίκη, είπαν πως «ίσως ο “σύντροφος” ξεπέρασε σε υποκριτική και τον Αναγνωστόπουλο, που στην κηδεία της Καρολάιν σπάραζε για τον άδικο χαμό της».
Ο «σύντροφος» βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή ζητώντας να εντείνει τις έρευνές της η Αστυνομία. Δήλωσε ότι θα βάλει ντετέκτιβ να την ψάξει μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν και του είχε πάρει 5.000 ευρώ από το συρτάρι, «οπότε κάλυπτε τις ανάγκες της». 5.000 ευρώ στο συρτάρι; Ολοι ήξεραν ότι δούλευε περιστασιακά ντελιβεράς. Το μαγαζί τον είχε απολύσει ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία δεν το ήξερε.
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
Στα σενάρια που ξετυλίγονται στο Διαδίκτυο, κανείς δεν πιστεύει ότι ο «σεσημασμένος» κολλητός του «κλήθηκε» τυχαία, Πρωτοχρονιά, να βάλει ένα χεράκι στη μεταφορά του μπαούλου με το αυτοκίνητό του. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε στη δολοφονία με στόχο μετά να κλέψουν χρήματα από το πατρικό της Γεωργίας. Η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις στις πολλές υποψίες για το ρόλο του καθενός στην εκτέλεσή της.
Ωστόσο, το μέγα θέμα στα κοινωνικά δίκτυα είναι γιατί παρέμενε η Γεωργία μαζί του. Σίγουρα δεν έγινε ξαφνικά βίαιος την Πρωτοχρονιά. Ο «σύντροφος» -βλέπουμε παντού τη σέλφι με τη Γεωργία, αλλά δεν μας λένε το όνομά του!- ήταν βίαιος από πάντα. Εδερνε ανελέητα την αδελφή του. Πέντε φορές τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, χωρίς συνέπειες.
Τον κατήγγειλε στην Αστυνομία η πρώην σύζυγός του ότι την έδερνε, όπως και τα παιδιά. Πήγε και στην υπηρεσία για κακοποιημένες γυναίκες, χωρίς αποτέλεσμα. Ο «σύντροφος» έδερνε κι έκλεβε χρήματα και χρυσαφικά από όσες συνδέθηκαν μαζί του. Εψαχνε «την καλή». Τι έγιναν οι καταγγελίες; Επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη; Η συζήτηση στα social έχει ξεφύγει: «Γιατί δεν έφευγε αφού την κακοποιούσε;». Μη φορτώνουμε και «ενοχή» στη Γεωργία, ότι πήγαινε γυρεύοντας… να δολοφονηθεί.
Η Αστυνομία θα ερευνήσει γιατί ο «σύντροφος» είχε ασυλία μετά από τόσες καταγγελίες στα Τμήματα για ξυλοδαρμούς; Η κυβέρνηση μπορεί να προστατεύσει τις «Γεωργίες» που μιλούν ή που φοβούνται να εγκαταλείψουν τον βασανιστή τους ή που νομίζουν ότι ξύλο και κακοποίηση είναι κανονικότητα; Τουλάχιστον, ας ξεκινήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδεχόμενο τον όρο «γυναικοκτονία»…