Υλικά
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. λάδι
2,5 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. σταφίδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Χαλβάς: Η Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίτε το λάδι και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και την σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και ρίχνετε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Τον σερβίρετε σε μπολ ή τον βάζετε σε φόρμα του κέικ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ειδήσεις Σήμερα
- Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Στο στόχαστρο έρευνας για φοροδιαφυγή ο ηθοποιός
- Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Έκτακτη ανακοίνωση από την SKY express για τις πτήσεις
- Ιωάννα Τούνη: Έρχεται στην Αθήνα, για να συναντήσει τον γιο της Πάρη – «Ανυπομονώ τόσο πολύ να δω το μωράκι μου» [βίντεο]
- Πέθανε η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Είχε ερμηνεύσει το πασίγνωστο «Killing Me Softly With His Song»
- Πάρις Χίλτον: Γιόρτασε τα 44α γενέθλιά της με θέμα την Barbie – Οι ροζ εμφανίσεις και οι διάσημοι καλεσμένοι [εικόνες – βίντεο]
- Μαρία Σολωμού: Oι νέες της φωτογραφίες από το ταξίδι της στο Μιλάνο μετά τον χωρισμό από τον Mente Fuerte [εικόνες]
- Εύη Βατίδου: Η ανάρτηση της για τον Αλέξη Κούγια που ειναι διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση – H ανακοίνωση των παιδιών της