Της 10ης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, που έχει να αντιμετωπίσει έναν απρόβλεπτο βόρειο γείτονα κι ένα παγκόσμιο χάος. Πρόκειται για τον Γιον Σουκ Γεόλ, έναν δικαστικό που έβαλε στη φυλακή τον πρώην πρόεδρο, Παρκ Γκουνα Χιέ, κι άσκησε δίωξη κατά του προκατόχου του, Μουν Τζάε Ιν.
Κρίνοντας από τη νοοτροπία του, θα κάθιζε ευχαρίστως στο σκαμνί και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αν δεν τους χώριζαν ο 38ος παράλληλος και μερικές πυρηνικές κεφαλές.
Η ίδια η σύζυγος του νέου προέδρου ακούστηκε να λέει σε ανύποπτη στιγμή ότι ο άνδρας της είναι ικανός να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί οποιονδήποτε του ασκήσει κριτική, επειδή ταιριάζει στην «εξουσιαστική του φύση». Τα νέα δεν ακούγονται πολύ καλά σε μια εύφλεκτη περιοχή, όπου Κίνα και Ιαπωνία ακονίζουν τα ξίφη τους, ενώ στις Φιλιππίνες επέστρεψε μετά βαΐων ο γιος του δικτάτορα Μάρκος. Για να διοικήσεις μια χώρα σαν τη Νότια Κορέα απαιτούνται ψυχραιμία, ισορροπιστικές ικανότητες και διάθεση συμβιβασμών.
Ετσι, το γεγονός ότι ο Γιον Σουκ Γεόλ δηλώνει θαυμαστής του Τσόρτσιλ στην πολεμική του περίοδο δεν προδιαθέτει ευχάριστα. Εκτός από εμμονικός, ο νέος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος τυγχάνει και προληπτικός. Κατόπιν συμβουλής έμπιστων «μάγων» και «σαμάνων», αρνήθηκε να εγκατασταθεί στο «στοιχειωμένο» προεδρικό μέγαρο, προκαλώντας σκάνδαλο με το «καλημέρα».
Τώρα, πρόσφερε μεν ένα καρότο οικονομικής βοήθειας στη Βόρεια Κορέα, αν απαρνηθεί το πυρηνικό της πρόγραμμα, αλλά προεκλογικά τασσόταν υπέρ του «προληπτικού πυρηνικού πλήγματος» και ζητούσε την αγορά ενός ακόμη πυραυλικού συστήματος THAAD από τις ΗΠΑ, ρισκάροντας κλιμάκωση από την Πιονγιάνγκ και οικονομικά αντίποινα από την Κίνα. Δεν φταίει βέβαια αυτός, αλλά εκείνοι που τον εξέλεξαν.