Ομως, «τέτοιου είδους ανωμαλίες δεν διαρκούν πολύ», υποστηρίζει ο έμπειρος διεθνής αναλυτής της βρετανικής «Telegraph», Αμπρος Εβανς-Πρίτσαρντ. Κατά τη γνώμη του, αργά ή γρήγορα ο ανοικονόμητος, Ελον Μασκ, θα συνθλιβεί ανάμεσα στις συμπληγάδες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, όπου βρίσκονται τα εργοστάσιά του, και του κινήματος Maga στις ΗΠΑ, στο οποίο τυγχάνει της προσκολλήσεως.
Ο -όντως- φιλοναζιστής Μασκ, το 2016 υποστήριξε τη Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον και το 2020 τον… Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Τραμπ, αποδεικνύοντας ότι η μόνη ιδεολογία του είναι ο εαυτός του.
Τροχήλατο για… Κορυδαλλό
Αυτό δεν προμηνύει τίποτα καλό για τη σχέση του με τον επίσης αθεράπευτο Νάρκισσο, πρόεδρο των ΗΠΑ, που είναι συν τοις άλλοις εκδικητικός.
Ο Μασκ διέπραξε ήδη την πρώτη ύβρη, περιπαίζοντας το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης του Τραμπ, το Stargate. Νωρίτερα είχαν διαφωνήσει για την υποδοχή εξειδικευμένων μεταναστών στις ΗΠΑ, ενώ το ιερατείο του Maga στραβοκοιτάζει τον αλαζονικό μεγιστάνα ως «παγκοσμιοποιητή», λόγω των σχέσεών του με την Κίνα. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα ήθελε να κυριαρχεί η ίδια και όχι ένας Αμερικανός στην αγορά ηλεκτρικών και αυτοκινούμενων οχημάτων, ανθρωποειδών ρομπότ και αποθηκευόμενης ενέργειας, δηλαδή στον κύκλο εργασιών της Tesla.
Ο Ρώσος δημοσιογράφος, συγγραφέας και κινηματογραφιστής, Μιχαήλ Ζιγκάρ, που ζει στο Βερολίνο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή ο Μασκ είναι ο δημοφιλέστερος άνθρωπος στη Ρωσία. Κινδυνεύει όμως να έχει την τύχη του Ρώσου ολιγάρχη, Μπόρις Μπερεζόφσκι, που φωτογραφιζόταν διαρκώς δίπλα στον Πούτιν στα πρώτα του βήματα, δίνοντας προκλητικά την εντύπωση ότι τον ελέγχει. Μόλις τρεις μήνες αργότερα, ο Μπερεζόφσκι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη Δούμα και να αυτοεξοριστεί στο Λονδίνο, σβήνοντας από το προσκήνιο. Μια επανάληψη του «σεναρίου Μπερεζόφσκι» στον Λευκό Οίκο προβλέπει και ο Ρώσος δημοσιογράφος Αλεξάντερ Νεβζόροφ, άλλοτε ένθερμος υποστηρικτής του Πούτιν και σήμερα ορκισμένος εχθρός του.