Yστερα από αλλεπάλληλες πολιτικές και οικονομικές κρίσεις, την παταγώδη αποτυχία του Brexit και τις κενές περιεχομένου υποσχέσεις των πολιτικών της τελευταίας δεκαετίας, ουδείς κερδίζει τον επίζηλο τίτλο του «καταλληλότερου» ηγέτη της χώρας.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία φέρουν τους Εργατικούς να προηγούνται με 14 μονάδες από τους κυβερνώντες Συντηρητικούς, που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από αποτυχημένους ηγέτες, σκάνδαλα και κρίσεις. Ομως, το σημαντικό προβάδισμα δεν αντανακλάται και στην ηγεσία των Εργατικών, καθώς ο αρχηγός του κόμματος, σερ Κιρ Στάρμερ, είναι τόσο αντιδημοφιλής όσο και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ!
H «κομμουνιστική απειλή» στις ΗΠΑ
Μέχρι τον επόμενο χρόνο που θα γίνουν οι εθνικές εκλογές -εκτός απροόπτου- όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και να μειωθεί περισσότερο η ψαλίδα μεταξύ Εργατικών και Τόρις. Οι Εργατικοί συγκεντρώνουν το 42% και οι Συντηρητικοί το 28% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε πριν από τρεις ημέρες, αλλά αυτά τα ποσοστά μπορεί να μεταβληθούν. Πριν από ένα χρόνο, όταν κατέρρεε η βραχύβια κυβέρνηση της Λιζ Τρας, η διαφορά των δύο κομμάτων έφθασε στο 37%, καταδεικνύοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων. Από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ, αγωνίζεται να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή των Τόρις και προσπαθεί να επιφέρει τη σταθερότητα στην οικονομία με τη μείωση του πληθωρισμού που έχει απογειωθεί.
Οι Εργατικοί έχουν το προνόμιο να υπόσχονται τη μείωση των φόρων και να ψέγουν την κυβέρνηση για πολλά ζητήματα. Παρά τη δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει ο Σούνακ, ελπίζει ακόμη σε θαύματα αλλά και στην αδιαφορία την οποία δείχνουν οι Βρετανοί στον αντίπαλό του. Ο ηγέτης των Εργατικών θα έπρεπε να αφήνει πολύ πίσω τον πρωθυπουργό στις μετρήσεις δημοφιλίας σε αυτή τη χρονική στιγμή. Ωστόσο, η διαφορά των δύο ηγετών στις μετρήσεις «καταλληλότητας» για τον πρωθυπουργικό θώκο περιορίζεται στο 3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Guardian».