ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ τη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, τις ομιλίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης -και της ημι-μείζονος!- καθώς και αγορεύσεις βουλευτών τους, μου δόθηκε η εντύπωση ότι η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ -που σηματοδότησε την επιστροφή του εις τα οπίσω- είναι τόσο επώδυνη, που δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Επομένως, για λόγους ψυχολογικούς, τη διέγραψαν. Ετσι, βουλευτές, όπως ο Ν. Παππάς, δηλώνουν ότι «το ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές δεν σβήνει τα λάθη της στην τετραετία».
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ σε πολιτικούς που θεωρούν τους πολίτες είτε αμνήμονες ως λωτοφάγους είτε ευήθεις, να αυταπατώνται ότι οι παλαιότερες δηλώσεις τους έχουν απαλειφθεί από τη συλλογική μνήμη. Πώς, όμως, θα σβηστεί η επηρμένη και αλαζονική δήλωση του Παππά -τον δυστοπικό Σεπτέμβρη 2015- ότι «η νέα εκλογική νίκη του Τσίπρα αποδεικνύει την επιβράβευση των χειρισμών του κατά το προηγούμενο οκτάμηνο της διακυβέρνησης» της πρώτης φοράς αριστεράς, μετά Καμμένου; Επιβράβευσαν οι πολίτες τις κλειστές τράπεζες! Την παράδοση «των ασημικών» της Ελλάδας για 99 χρόνια! Το μνημόνιο Τσίπρα αντί του σκισίματος των προηγούμενων! Την τιμωρία της μεσαίας τάξης, επειδή δεν λογιζόταν σύντροφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου…
ΑΛΛΑ ΚΑΙ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχουν αποκοπεί από το σήμερα. Δεν είναι αστείο, όσο κι αν φαίνεται, πως αντί να τοποθετηθούν στις νέες προγραμματικές δηλώσεις των υπουργών που αφορούν στον στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης τετραετίας, αναλίσκονται σε κριτική των πεπραγμένων της προηγούμενης. Η κ. Τζάκρη απαιτούσε από τον υπουργό Υγείας να απολογηθεί για τα ασθενοφόρα…
Η σύνθεση του Τασούλα
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ αν στο ΠΑΣΟΚ λειτουργεί υπεύθυνη ομάδα που να ενημερώνει τους βουλευτές για τις πολιτικές γραμμές του κόμματος. Το να ακούς τον κ. Κατρίνη, εν έτει 2023, να δηλώνει υπερήφανος για την τομή στην Υγεία, το 1982, με τη δημιουργία του ΕΣΥ από τον Γιώργο Γεννηματά, αναλογίζεσαι, αν στα 41 ενδιάμεσα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ ξαναπέρασε το κατώφλι της εξουσίας. Αυτές οι εμμονικές αναφορές στο παρελθόν κάνουν ακόμη και το -σκάρτο- 12% που πήρε να το αποδεικνύει… τεράστιο.
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της αντιπολίτευσης επαναλαμβάνουν ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει περίοδο χάριτος. Αλλά ποια η ανάγκη για περίοδο χάριτος, όταν όλοι αυτοί μαζί μένουν πεισματικά στο παρελθόν -«να ‘χαμε, να λέγαμε»-, ενώ ο Μητσοτάκης σχεδιάζει έως το 2030;