Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι πίσω από το κύκλωμα κρύβεται το Μαξίμου, άλλη δουλειά δεν είχε ο Μητσοτάκης να κρυφακούει τους υπουργούς του, ο Σκέρτσος και ο Γεραπετρίτης, που συμπεριελήφθησαν στη δεύτερη λίστα, είναι στα διπλανά γραφεία του πρωθυπουργού, τι μπορούν να κρύψουν; Το παράδοξο είναι ότι στόχοι ήταν αποκλειστικά «γαλάζια» στελέχη, η κυβέρνηση να «παρακολουθεί» την κυβέρνηση και όχι τους πολιτικούς της αντιπάλους δεν βγάζει νόημα.
Οι πληροφορίες που διακινούνται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για πάνω από 100 πρόσωπα υπό παρακολούθηση, όλη η CIA να είχε αναλάβει το θέμα δεν θα προλάβαινε να ακούει τους στόχους. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει να πάει με το ζήτημα των υποκλοπών μέχρι τις κάλπες, ελπίζοντας ότι θα φθείρει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος διαχείρισης μιας ακόμη κρίσης από το Μαξίμου. Σε θεσμικό επίπεδο, ήδη έχει αναγγελθεί η νομοθέτηση απαγόρευσης στην εμπορία και χρήση λογισμικών που χρησιμοποιούνται για τις παρακολουθήσεις και με ενδιαφέρον αναμένουμε σήμερα την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προκειμένου η χώρα να μη βουλιάξει στο βούρκο και τη σκανδαλολογία.
Η Δώρα, η Γαρυφαλλιά και αύριο;
Το βασικό είναι να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο και να μη χαθούν οι εναπομείναντες 5-6 μήνες. Η οικονομία έχει βρει ένα βηματισμό ισχυρής ανάπτυξης, στην ενέργεια ξεκίνησαν οι διαδικασίες ερευνών για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου και το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει τις πρώτες μεταμνημονιακές αυξήσεις στις συντάξεις, στα επίπεδα του 8,2%, αλλά και την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα σε 18 μήνες. Ωστόσο, οι επενδυτές θέλουν πολιτική σταθερότητα και όχι αναταραχή.
Η κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, όπως και η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών. Να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να φανεί εάν υπάρχουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις και ευθύνες. Το μόνο που δεν μπορεί να γίνει σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα είναι ο πολιτικός λόγος να μετατραπεί σε μια λασπομαχία χωρίς συζήτηση για το αύριο, η οποία τελικά είναι η μόνη που ενδιαφέρει τους πολίτες.
Οι υπεραξίες του Μαραθωνίου
Οσοι πέρασαν το πρωί του Σαββάτου έξω από το κλειστό γήπεδο του τάε κβον ντο στην παραλία της Καλλιθέας θα είδαν χιλιάδες Ελληνες και ξένους που συνέρρεαν για να λάβουν τον ιματισμό και τον αριθμό συμμετοχής τους στα αγωνίσματα του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Υπολογίζεται ότι πάνω από 45.000 δρομείς, από τους οποίους σημαντικός αριθμός ξένων επισκεπτών που ήρθαν αποκλειστικά για να τρέξουν στην αυθεντική διαδρομή, συμμετείχαν στις κούρσες, ενώ τα ξενοδοχεία της Αθήνας γέμισαν από τουρίστες σε περίοδο μη αιχμής. Τα έσοδα στην πόλη από τη διοργάνωση ξεπερνούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αθλητικών παραγόντων, τα 30 εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο Μαραθώνιος αποτελεί αθλητικό γεγονός παγκόσμιων διαστάσεων. Υπό το πρίσμα αυτό, η ταλαιπωρία των οδηγών το Σαββατοκύριακο αποσβέστηκε από τα οφέλη της διοργάνωσης. Ο ΣΕΓΑΣ έκανε καλή δουλειά μαζί με την Περιφέρεια Αττικής και το υφυπουργείο Αθλητισμού, το ζήτημα είναι να μην κλείνει το κέντρο για ασήμαντη αφορμή, Μαραθώνιοι γίνονται σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου, εμείς που έχουμε το προνόμιο του Αυθεντικού πρέπει να τον αξιοποιούμε όχι μόνο αθλητικά, αλλά ως ένα μεγάλο τουριστικό, οικονομικό και πολιτισμικό γεγονός.