Τώρα έγινε και πλέον είναι μια χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο στην Ε.Ε. και μια ενδιαφέρουσα χώρα για τους επενδυτές». Τα παραπάνω δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς, ο διάδοχος της Μέρκελ στο CDU και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία.
ΚΑΛΟ είναι να επιστρέφουμε στο πρόσφατο παρελθόν. Και να θυμόμαστε πού βρισκόταν η Ελλάδα το 2015. Τι έκανε η λαϊκιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και πώς παραλίγο να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα είχε συμβεί αν είχαμε επιστρέψει στη δραχμή; Τι θα γινόταν αν βιώναμε την πανδημία εκτός ευρωζώνης; Την ενεργειακή και την παγκόσμια πληθωριστική κρίση;
ΚΑΛΟ είναι να συνειδητοποιούμε ποια θα ήταν η κατάσταση για όλους τους πολίτες, αν εφαρμοζόταν το plan B των Τσίπρα – Βαρουφάκη. Η καταστροφή και η φτώχεια δεν θα είχαν προηγούμενο.
ΚΑΛΟ είναι να τα συζητάμε πάλι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης έχει αναλάβει τα ηνία του κόμματος της Κουμουνδούρου. Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης αφηγείται φαντασιακά παραμύθια «τύπου 2015» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
1.000 μέρες βαρβαρότητας
ΕΥΤΥΧΩΣ, βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ναι, δεν έχουμε γίνει… Δανία, αλλά έχουμε κάνει τεράστια βήματα προς τα εμπρός. Σε όλα τα επίπεδα. Η οικονομία έχει αναβαθμιστεί και βρίσκεται πλέον στην επενδυτική βαθμίδα. Τα δημοσιονομικά είναι νοικοκυρεμένα. Εχουμε υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Προσελκύουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις. Εχει πλέον απενοχοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. Το κράτος γίνεται ψηφιακό. Μεταρρυθμίσεις, έστω και με καθυστερήσεις, υλοποιούνται. Επιτέλους, σε λίγους μήνες, θα μπορούν να ιδρυθούν μη κρατικά πανεπιστήμια.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. Να τρέξουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα οι μεταρρυθμίσεις. Να καταπολεμηθούν η φοροδιαφυγή και η αισχροκέρδεια. Να μπουν κανόνες οι οποίοι να τηρούνται. Και πολλά ακόμα.
Η Ελλάδα του 2023, όμως, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 και πολύ περισσότερο με την Ελλάδα του 2015, όταν κινδύνευε με έξωση από την Ευρώπη.
ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε τυχαία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί βήμα βήμα πολιτικές με ρεαλισμό, όχι με φαντασιακές λύσεις. Αυτό το αναγνωρίζουν οι πολίτες, γι’ αυτό και η πλειοψηφία της κοινωνίας τη στηρίζει, γι’ αυτό και της έδωσε ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στις πρόσφατες εκλογές. Αυτό είναι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη στην κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα μετασχηματισμού της χώρας.