«Σφουγγάρι από σήμερα», είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη νίκη του στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να διαγράψει τους «καβγάδες» που είχαν προηγηθεί.
Ομως αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε προηγούμενο. «Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό» είναι το πιο πρόσφατο από τα fake news που διακινεί η Κουμουνδούρου με αφορμή την ψήφιση νομοσχεδίου με το οποίο ιδρύθηκε Ρυθμιστική Αρχή για τη διαχείριση των υδάτων.
Για το ίδιο θέμα οργανώθηκε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή καλλιτεχνών και πλέον το ερώτημα είναι σαφές: Πιστεύουν ότι με τη Ρυθμιστική Αρχή θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό; Και αλήθεια, πού ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι καλλιτέχνες το 2016, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα παραχωρούσε το σύνολο των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια με σκοπό να «αξιοποιηθούν» οι Οργανισμοί;
Το ωραίο είναι ότι για πρώτη φορά με τον νέο νόμο θωρακίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των παρόχων ύδατος, ενώ ο πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες, έχει διαβεβαιώσει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού.
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Τα fake news που διακινούνται για το νερό είναι δείγμα απόγνωσης, η «σταυροφορία» του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα ότι «στις 21 Μαΐου θα μπει τέλος στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση των νερών» προκαλεί θυμηδία, σε λίγο θα βγουν με κατσαρόλες στο Σύνταγμα για να καταργηθεί το Υπερταμείο, που συνεστήθη επί των ημερών τους.
Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδυθεί σε ένα μπαράζ αστήρικτων καταγγελιών και εξαγγελιών.
Κάτω από τη βάση
«Σε έκοψε η Κεραμέως, δεν κόπηκες εσύ στις εξετάσεις», είπε ο Τσίπρας σε έναν νέο που δεν κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο. Αντιπολίτευση κάτω από τη βάση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί το σύστημα Γαβρόγλου, με το οποίο ο συγκεκριμένος νέος θα είχε μπει σε ΑΕΙ ακόμα και με βαθμό 3 στις Πανελλαδικές και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει ποτέ τις σπουδές του. Η αντιμεταρρύθμιση στην Παιδεία που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τη λογική ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, εν προκειμένω η Κεραμέως, που θέσπισε ελάχιστη βάση εισαγωγής και ταυτόχρονα διπλασίασε τις θέσεις στα δημόσια ΙΕΚ ώστε να βρουν οι νέοι της Ελευσίνας ευκαιρίες για απασχόληση, αποτελεί πλέον συστατικό στοιχείο της γραμμής του Τσίπρα. Ποντάρει στη λογική της ήσσονος προσπάθειας, προτιμά να «χαϊδεύει αφτιά» από το να λέει αλήθειες.
Σενάρια επιστημονικής φαντασίας
Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, με άρθρο του στην «Καθημερινή», τάχθηκε υπέρ ενός οικουμενικού σχήματος διακυβέρνησης με τη συμμετοχή των τριών μεγάλων κομμάτων, ώστε να περάσουν μεταρρυθμίσεις για την ΕΥΠ, τη Δικαιοσύνη, αλλά και τον επανακαθορισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων με μία «Συμφωνία του Αιγαίου». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του. Τον Μάρτιο του 2019, έλεγε ότι ο Τσίπρας «πιάνει πουλιά στον αέρα». Τα περί οικουμενικής κυβέρνησης είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όταν μάλιστα οι διαφορές των κομμάτων είναι εμφανείς και έχουμε μπροστά μας εκλογική αναμέτρηση. Οτι είναι μύχιος πόθος ορισμένων κύκλων δεν σημαίνει ότι έχουν και βάση.