ΜΕΤΑ ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα διέλυσε όλα. Εφερε την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και το πληθωριστικό τσουνάμι. Γκρέμισε το κοινωνικό κράτος. Οι πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Παιδεία και η Υγεία εγκαταλείφθηκαν. Η εγκληματικότητα αυξήθηκε. Τους μετανάστες τους πνίγει το Λιμενικό στη θάλασσα. Η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.
ΟΛΑ θα ήταν πολύ καλύτερα, ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, αν ήταν εκείνος πρωθυπουργός.
ΜΕ άρθρο του, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι, αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είχε πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό.
ΨΑΧΝΕΙ να βρει κανείς αν έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού τού πολιτικού αμοραλισμού ή αν θα ρίξει και άλλη τέτοιου είδους λάσπη μέχρι τις κάλπες. Γιατί, όπως έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια είναι, καθώς φαίνεται, απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων παρά στην προστασία τους».
Μένει ώσπου να φύγει…
ΚΑΙ στη συνέχεια το τερματίζει λέγοντας πως «τα “δικά τους παιδιά” έχουν κάθε δυνατότητα πρόσβασης στο Δημόσιο και τα ταμεία του. Κάθε δυνατότητα καλών σπουδών, βολέματος σε καλοπληρωμένες θέσεις και ενός μέλλοντος που στηρίζεται στο παρόν των γονιών τους. Τα άλλα, τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, ιδιαίτερα όσα ανήκουν στα πιο φτωχά στρώματα, αφήνονται ουσιαστικά στην τύχη τους. Στην καλύτερη περίπτωση προορίζονται για το στρατό της κακοπληρωμένης εργασίας και της ανεργίας. Στη χειρότερη…». Προφανώς υπονοεί πως στη… χειρότερη κάποιοι μαστροποί τα εκδίδουν, όπως συνέβη στον Κολωνό.
Η πολιτική απόγνωση του Αλέξη Τσίπρα είναι εμφανής. Ξέρει πως θα ηττηθεί στις δύο κάλπες που θα στηθούν σε λίγους μήνες. Πλέον, έχει άγχος για το αν θα καταφέρει να πιάσει το 31,53% που είχε το 2019. Αυτή η πολιτική απόγνωση τον οδηγεί σε αντιπολιτευτικές ακρότητες. Οπως το να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί μικροκομματικά το δράμα του 12χρονου κοριτσιού.
ΚΑΝΕΙΣ δεν ισχυρίζεται ότι τα πράγματα στον πλανήτη και στη χώρα μας είναι ειδυλλιακά. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και πως το ίδιο πράττει για την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. Μπορεί να μην καταφέρνει να καλύψει όλη τη χασούρα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά προσπαθεί. Οι πολίτες, επίσης, αναγνωρίζουν ότι, επιτέλους, η Ελλάδα απαντάει χωρίς κανένα φοβικό σύνδρομο στον Ερντογάν. Οτι, επιτέλους, προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, αυξάνονται οι επενδύσεις και υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις. Ναι, χρειάζονται πολλά ακόμα. Ιδιαίτερα στον τομέα του κοινωνικού κράτους.
ΥΠΑΡΧΕΙ, όμως, κάποιος που πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για το δράμα του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό; Κάποιος, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και εκείνους που έχουν δημιουργήσει το hastag #Ν.Δ._παιδεραστές;
Ο σκληρός πολακισμός, βερναρδακισμός, τραμπισμός θα οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε βαρύτερη ήττα από αυτή που αναμένει και ο ίδιος στις επερχόμενες εκλογές.