Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές συμβαίνει το πολιτικά παράδοξο για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, η κυβέρνηση να βρίσκεται σε ακόμα καλύτερη θέση από το 2019 και η αντιπολίτευση σε χειρότερη θέση από τότε.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ν.Δ. διατηρεί μία διαφορά 16,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, έχοντας ποσοστό 37,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 20,6%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ της πολιτικής υπεροχής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι έχει την προτίμηση του 47,3% των πολιτών ως πρωθυπουργός, έναντι ενός 19,8% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, το 51,2% θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη πιο κατάλληλο για να ανεβάσει την οικονομία και να φέρει επενδύσεις έναντι 14%. Το 49,7% έναντι 16,4% τον θεωρεί πιο ικανό στη διαχείριση κρίσεων, το 44,8% έναντι 16,7% κρίνει ότι έχει σχέδιο για τη χώρα, ενώ το 42,3% έναντι 25,9% θεωρεί ότι είναι πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ είναι ότι τα υψηλότερα ποσοστά επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία με 86,1%, αλλά η ισχυρή διεισδυτικότητά του αναδεικνύεται από τα αντίστοιχα ποσοστά του στο ΚΙΝ.ΑΛ. με 65,2%, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 53,5%, καθώς και σε άλλα κόμματα.

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ από τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού φθάνει το 57%, την ώρα που εκείνη του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 27,4%. Ικανοποιημένο από το συνολικό κυβερνητικό έργο δηλώνει το 48,4% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 12,8% απαντά θετικά για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

 ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ την εξήγησή τους και οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκλήθη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά και να διαχειριστεί μεγάλες κρίσεις, στο μεταναστευτικό, στα εθνικά θέματα και στην οικονομία ως απότοκο της πανδημίας. Και τα κατάφερε σε σημαντικό βαθμό, επιδεικνύοντας μια εντυπωσιακή, και απρόσμενη, αποτελεσματικότητα, με την οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και ανέκτησε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, μετά τις δυσκολίες της πρώτης διετίας και την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, ανακάμπτει σταδιακά και οι εκτιμήσεις που μιλούν για αύξηση του ΑΕΠ 4,3% φέτος και ανάπτυξη άνω του 6% το επόμενο έτος δείχνουν ότι οι προοπτικές είναι πλέον πολύ καλύτερες από τις αρχικές προβλέψεις.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προχώρησε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην ψηφιοποίηση του κράτους, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στη δημόσια διοίκηση και η συνέχισή τους είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την ισχυροποίηση της οικονομίας και το κοινωνικό κράτος.

Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας και αυτή είναι η ορθή επιλογή προκειμένου να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, η οποία αποτελεί και θεμέλιο της οικονομικής ανάπτυξης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Οι εγκλωβισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΓΑΠ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κυρίαρχη η Νέα Δημοκρατία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η ιστορική συμμαχία Μητσοτάκη και η στάση του Τσίπρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συμφωνία με τη Γαλλία και ο εκνευρισμός της Αγκυρας

«Κλειδιά» για την οικονομία, πολιτική σταθερότητα και εμβόλια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απόλυτη κυριαρχία, αλλά με «γρατζουνιές»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύσκολες εξισώσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο συναινετικός Μητσοτάκης και ο διχαστικός Τσίπρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υποχρεωτικότητα και εκπαιδευτικοί