Γράφει ο Πάνος Αμυράς*
Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε μεγάλα αδιέξοδα για να χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα προσπαθώντας να κάνει θόρυβο, ώστε να γίνει αντιληπτή η παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό.
Επί μήνες ασκούσε αντιπολίτευση με τον κορονοϊό. Κατηγορούσε την κυβέρνηση για αποτυχημένο lockdown, όταν ο ίδιος δεχόταν το ρίσκο της μετάδοσης του ιού από τις συγκεντρώσεις και το κόμμα του συμμετείχε σε εκατοντάδες διαδηλώσεις για τα «δίκαια του Κουφοντίνα». Χλεύαζε το επιτελικό κράτος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα «που δεν θα μπορούσε να αντέξει 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα» και τώρα που γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί καθημερινώς καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν προχωρεί τους εμβολιασμούς στα νησιά.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας δεν στήριξε πραγματικά τα μέτρα πρόληψης, ειρωνευόταν τις αποφάσεις για τον περιορισμό του ωραρίου στην εστίαση, όταν μία επαγγελματική δραστηριότητα έκλεινε λόγω έξαρσης της πανδημίας έδειχνε ως υπεύθυνη την κυβέρνηση και όταν πάλι άνοιγε κατηγορούσε το Μαξίμου για ανευθυνότητα και έλλειψη σχεδίου.
Ακόμη και χθες κάλεσε τους βουλευτές του να παραβιάσουν τους υγειονομικούς κανόνες και να προσέρχονται κανονικά στις εργασίες της Βουλής σαν να μην υπάρχει πανδημία. Ορθώς ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας απάντησε ότι το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους κανόνες γιατί αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό χρέος.
Η φθηνή αντιπολίτευση δεν προσέφερε το παραμικρό στον κ. Τσίπρα, οι πολίτες γνωρίζουν ότι η πανδημία έχει χτυπήσει όλο τον κόσμο, ενώ η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το ΕΣΥ άντεξε, η Αθήνα δεν έγινε Μπέργκαμο, η οικονομική στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, παρά τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια, ήταν από τις ισχυρότερες μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, η κοινωνική συνοχή δεν διαταράχθηκε, όπως είχε συμβεί την περίοδο του αντιμνημονιακού αγώνα.
Οι κραυγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνονται στο φανατικό κομματικό ακροατήριο, που γίνεται όλο και πιο φανατισμένο και όλο και πιο στενό. Η κοινωνία αναζητεί προτάσεις για το αύριο και όχι καβγάδες, που θυμίζουν ακραίες καταστάσεις του παρελθόντος. Οι εμβολιασμοί προχωρούν, υπάρχει πλέον η ελπίδα ότι η πανδημία σε λίγους μήνες θα είναι παρελθόν και η χώρα χρειάζεται σχέδιο, όχι φανατισμό, τον οποίο κατ’ επανάληψη έχουμε πληρώσει ακριβά.
Η Δώρα, η Γαρυφαλλιά και αύριο;
ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Η αύξηση του τζίρου στη βιομηχανία κατά 18,6% τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 είναι ένα θετικό σημάδι για την επιστροφή της μεταποίησης στην ανάπτυξη. Πέρυσι, που ήταν ο πρώτος μήνας «καραντίνας» είχε καταγραφεί μείωση 9% σε σύγκριση με το 2019.
Το σημαντικό είναι ότι η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στον κύκλο εργασιών των βιομηχανικών ειδών που προορίζονται για το εξωτερικό (+32%), ενώ για την εγχώρια αγορά η ανάκαμψη ήταν της τάξης του 10%.
Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές τον Μάρτιο εκτινάχθηκαν κατά 34,6% και συνολικά στο πρώτο τρίμηνο κινήθηκαν αυξητικά κατά 9,6%, δείχνοντας ότι έχουν αποκτήσει έναν δυναμικό ρυθμό μεγέθυνσης.
*Ο Πάνος Αμυράς είναι διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr