Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος
Ομως ο 49χρονος, νοτιοαφρικανικής καταγωγής πολυεκατομμυριούχος, που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός (από την X.com το 1999 ως την Space X και την Tesla το 2002-2003), έχει βαριά πετριά. Θα πείτε, βέβαια, όλοι οι οραματιστές και πρωτοπόροι είχαν κάποια λόξα.
Αυτουνού όμως δεν είναι και τόσο της προκοπής. Η ροπή του προς τη συνωμοσιολογία, τις επιστημονικοφανείς τερατολογίες και τα εύκολα συμπεράσματα θυμίζει -ποιον άλλο;- τον ένοικο του Λευκού Οίκου, με τον οποίο η μοίρα το έφερε να συγγράψουν τη νέα σελίδα της αμερικανικής διαστημικής ιστορίας.
Mε την άνεση του μπεζαχτά και τον αέρα του στιλ «success allows everything», ο Μασκ αποφάνθηκε την Παρασκευή στο twitter πως τις πυραμίδες της Αιγύπτου τις έχτισαν «προφανώς εξωγήινοι και ο Φαραώ Ραμσής Β΄ ήταν ένας από αυτούς».
Ινάσιο Λούλα, ο «πρεσβευτής» του Καλού
Το επιχείρημα ακαταμάχητο: «Ποιος άλλος θα μπορούσε να φτιάξει τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, το υψηλότερο κτίσμα στον κόσμο επί 3.800 χρόνια;». Αυτό το ρητορικό ερώτημα τέθηκε σε 37 εκατομμύρια followers – οι οποίοι, μην αυταπατάσθε, κατά τεκμήριο συμμερίζονται τη θεωρία.
Η Αίγυπτος αντέδρασε ακαριαία, ωσάν να επρόκειτο για τον Σάρατζ και τους Τούρκους στη Σύρτη. Η υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας (πρώην Τουρισμού) Ράνια αλ Μασάτ προσκάλεσε τον Μασκ στην Αίγυπτο για να τον ξεναγήσει προσωπικά στις πυραμίδες της Γκίζας, ενώ ο πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων και διάσημος αιγυπτιολόγος, Ζάχι Χαουάς, αναγκάστηκε ο δυστυχής να παραθέσει γραπτώς σειρά αρχαιολογικών, ιστορικών και γλωσσολογικών τεκμηρίων, που αποδεικνύουν ότι τις πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου τις έχτισαν αρχαίοι Αιγύπτιοι και… όχι επισκέπτες από τον Σείριο.
Από την έντυπη έκδοση