Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Παράδειγμα: Ο κ. Κ. Τσιάρας, νυν υπουργός της Δικαιοσύνης, ΜΟΝΟΣ του μπορεί να αποφασίσει να κατασκευάσει φάκελο «black funds» για τον Τσίπρα, για έξι υπουργούς του και δύο γενικούς γραμματείς και να βγει στο πεζοδρόμιο του Μαξίμου και να αναγγείλει σε δημοσιογράφους -που έχουν από νωρίς κληθεί- το μεγαλύτερο σκάνδαλο της πενταετίας ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Ξεχνώ ότι αυτό δεν θα άρμοζε σε κυβέρνηση, αλλά σε καφενείο. Γιατί απλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια παρεούλα που πριν μαζευόταν τα βραδάκια σε ταβερνάκια και όταν μπήκε στο Μαξίμου ανακάλυψε τα πούρα και τα κότερα. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας λογικός άνθρωπος να πιστεύει ότι ο Τσίπρας όχι μόνον ήταν ενήμερος για τη σκευωρία εξαρχής, αλλά πρέπει να είχε πιστέψει δύο πράγματα:
Πρώτον, ότι ήταν άτρωτος. Δεύτερον, ότι αν συντηρούσε το θέμα ως τον Οκτώβρη του 2019 που θα έκανε εκλογές και ο αδίστακτος Παπαγγελόπουλος έπειθε τους, επίσης, αδίστακτους δικαστικούς να χώσουν κανέναν Σαμαρά, κανέναν Γεωργιάδη, κανέναν Βενιζέλο στον Κορυδαλλό, θα θριάμβευε στις εκλογές. Οχι; Πώς όχι. Ρωτήστε τον Πολάκη αν είπε αυθορμήτως στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν χώσουν δυο-τρεις φυλακή έχουν τις εκλογές στο τσεπάκι τους.
Χαλούν τον κόσμο οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι θα διευρυνθεί το κατηγορητήριο. Και πού είναι η είδηση; Μόνος δρούσε ο Παπαγελόπουλος; Πιθανοί συνένοχοι δεν υπήρχαν; Δεν επηρέασε π.χ. «εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους», όπως γράφεται στην πρόταση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που ζητά να εξεταστεί η δράση «της εγκληματικής οργάνωσης»; Φυσικά, δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η εξέλιξη. Το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Πού να μπλέκουν τώρα που έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα…
Ντόναλντ Τραμπ και Δαλάι Λάμα
Ομως γιατί δεν βλέπουν και την καλή πλευρά της υπόθεσης; Αν ο Παπαγγελόπουλος είναι θύμα… νεοδημοκρατικής σκευωρίας, θα αθωωθεί. Κι αν οι φερόμενοι ως συνένοχοι βγουν από το δικαστήριο ως λευκαί περιστεραί, θα λάμψει η αλήθεια. Ετσι λειτουργεί η Δικαιοσύνη στα δημοκρατικά καθεστώτα. Δεν γίνονται οι λειτουργοί της εργαλείο μιας κυβέρνησης, προκειμένου να «σκοτώσει» ηθικά τους αντιπάλους της. Το παρακράτος δεν μπορεί να θριαμβεύει έναντι του κράτους. Στο κάτω κάτω, πόσες μέρες έμειναν ως τον Ιούνιο που θα αναλάβει η τακτική Δικαιοσύνη;
Από την έντυπη έκδοση