Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης
Οχι μόνο στην οικονομία, αλλά και γενικότερα. Να (ξανα)γίνουμε δηλαδή μια κανονική χώρα, όπως πριν από την καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πριν από το Μνημόνιο στο οποίο μας έβαλε ο Γ. Παπανδρέου. Υπό το πρίσμα αυτό, η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών στις ελληνικές τράπεζες, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα και συνολικά για την οικονομία. Στέλνει το μήνυμα στις αγορές ότι το τραπεζικό μας σύστημα είναι πιο σταθερό και δεν κινδυνεύει από τυχοδιωκτισμούς, όπως αυτοί του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Με άλλα λόγια, σημαίνει την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας και την εμπιστοσύνη που μπορούν πλέον να δείξουν οι ξένοι επενδυτές στην ελληνική οικονομία για να φέρουν τα κεφάλαιά τους εδώ, να συμβάλουν στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας.
Ντόναλντ Τραμπ και Δαλάι Λάμα
Τα capital controls, των Τσίπρα – Βαρουφάκη, που στιγμάτισαν τη χώρα, ύστερα και από την προκήρυξη του περιβόητου δημοψηφίσματος, τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά και ως χώρα και ως πολίτες. Από τον Σεπτέμβριο κιόλας του 2015, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωνε την κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών που δεν ερχόταν ποτέ, όπως νωρίτερα έκανε με την υπόσχεση για το σκίσιμο των Μνημονίων μέχρι να υπογράψει το τρίτο και βαρύτερο, που εξακολουθούμε να το πληρώνουμε ακόμα και σήμερα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει αρχίσει ήδη να σβήνει ζημιές 4,5 χρόνων που προκάλεσε στη χώρα μας η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε λιγότερο από δύο μήνες, έχει πετύχει ήδη σημαντικές νίκες, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών της οικονομίας και της μείωσης των φόρων. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά, σοβαρότητα και ρεαλισμό.
Οπως ακριβώς δηλαδή ήταν και η μόνη υπόσχεση που είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής