Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πρωθυπουργός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Αδιόρθωτος και «κουρασμένος» ο Τσίπρας στη Βουλή: Μόνο με ύβρεις προσπάθησε να απαντήσει στον Μητσοτάκη

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, που διεξήχθη σε πρωτόγνωρο για την έντασή του κλίμα, ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι πλέον ο Αλ. Τσίπρας έχει μπει στη φάση της οριστικής αποδρομής.

Συνηθισμένος να κουνάει το δάχτυλο για θέματα ηθικής και να παριστάνει το νέο στην πολιτική, χθες τα άκουσε για τα καλά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αποκαλύψεις για τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, οι κρυφές διακοπές με το σκάφος εφοπλιστή και η πλήρης ταύτισή του με τις αήθεις συμπεριφορές Πολάκη διέλυσαν μια και καλή το εικονικό ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός, που έθετε το δίλημμα «με τους πολλούς ή με τις ελίτ», διέλυσε οικονομικά τους πολίτες και επέλεξε να δημιουργήσει τη δική του διαπλοκή με επιχειρηματίες που μπαινοβγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας έχασε την αυτοπεποίθηση και την αυτοκυριαρχία του και εξερράγη με πρωτοφανή θυμό, επειδή αποκαλύφθηκαν οι σκαφάτες διακοπές του και όχι βεβαίως επειδή είπαν ψέματα για αυτές.

Επιτέθηκε ανοίκεια κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά της οικογένειάς του, για να εισπράξει την απάντηση του κ. Μητσοτάκη για τις δουλειές της δικής του οικογένειας επί χούντας.

Το καθεστώς που επιχείρησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει παντού, μαζί με το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, που φυσικά δεν υφίσταται. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας, συνηθισμένος να επιτίθεται, δέχθηκε χθες το σκληρό ροκ του κ. Μητσοτάκη και για την οικονομία, και για την ηθική στην πολιτική, και για την επόμενη ημέρα στη χώρα.

Γι’ αυτό και είδαμε έναν πρωθυπουργό να βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, όπως συνήθως συμβαίνει με όσους δεν μπορούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους μπροστά στην ήττα που έρχεται στις εκλογές.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Οχι άλλη «αλλαγή» από Τσίπρα και Παπανδρέου

Kon

Φώφη Γεννηματά-Αλέξης Τσίπρας: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλειψη «ηλίου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Τσίπρας: Squid Game η οχύρωση της χώρας στον ιό – Η Δεξιά βλέπει τους νέους ως στρατηγικό εχθρό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon