Γράφει ο Πάνος Αμυράς
Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον κ. Τσίπρα εάν ποτέ σκέφτηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Παναγιώτη Πικραμμένο για τη δικαστική του περιπέτεια με την υπόθεση Novartis και τη διαπόμπευσή του από τα μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός έδωσε μια απάντηση που παραπέμπει στη γνωστή όσο και απύθμενη θρασύτητά του.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως αυτός που έπρεπε να απολογηθεί στον κ. Πικραμμένο ήταν ο Βενιζέλος, γιατί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών όταν η δικαστική έρευνα συναντά όνομα πολιτικού ο φάκελος παραπέμπεται στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός ξέχασε πολύ γρήγορα τα γέλια του Πολάκη από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής όταν ο κ. Πικραμμένος σκούπιζε τα δάκρυά του από την απόγνωση και την ντροπή για τη θέση στην οποία είχε βρεθεί. Ξέχασε πολύ γρήγορα τις ετυμηγορίες των στελεχών του για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών και τις δηλώσεις ότι οι δέκα εγκαλούμενοι πολιτικοί πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους.
Ομως ο κ. Τσίπρας έχει «σπουδάσει» τη θρασύτητα, για να περιμένει κανείς ευαισθησίες απέναντι στο πρόσωπο του κ. Πικραμμένου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρωθυπουργός κλήθηκε στο παρελθόν να απαντήσει για το εάν έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για τα όσα έλεγε πριν από τις εκλογές του 2015, όταν έσκιζε μνημόνια και διέγραφε χρέη. Με ένα νόμο και ένα άρθρο.
Και όχι μόνο δεν ζήτησε, αλλά αντιθέτως μοίρασε ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης που το καλοκαίρι του 2015 «έβαλαν πλάτη» για να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη, αλλά και στους πολίτες, λέγοντας ότι τον ξαναψήφισαν τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν ήδη υπήρχε το τρίτο μνημόνιο.
Μόνο που τότε δεν είχαν ακούσει τίποτα οι ψηφοφόροι ούτε για το νόμο Κατρούγκαλου, που θεσπίστηκε τον Μάιο του 2016 πετσοκόβοντας τις συντάξεις όλων των νέων δικαιούχων, ούτε για το Υπερταμείο, που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. και στο οποίο εκχωρήθηκε η κρατική περιουσία για 99 έτη.
Η θρασύτητα του Μαξίμου και η διχαστική λογική που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» γυρίζουν μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες πλήρωσαν ακριβά τις «μαγκιές» και τους «τσαμπουκάδες». Εννοιες όπως η αριστεία, η αξιοκρατία και η μετριοπάθεια κατακρεουργήθηκαν από τους παλαιούς «εχθρούς της καριέρας», που μετατράπηκαν σε μανιακούς της καρέκλας.
Οι fake διαψεύσεις του Γαβρόγλου
Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή σε δημόσιο χώρο, ο κ. Γαβρόγλου έχει κατασκευάσει μια ειδική ενότητα με τίτλο «fake news», όπου προσπαθεί να διαψεύσει δημοσιεύματα εφημερίδων. Το γεγονός ότι ο υπουργός χρησιμοποιεί έναν κρατικό ιστότοπο για να εκφράζει τα προσωπικά του γινάτια είναι ένα θέμα που κάποτε θα διερευνηθεί ως πολιτική πρακτική. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο ο κ. Γαβρόγλου να προσθέσει χθες στην ενότητα των fake news και τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας κυρίας Μερόπης Τζούφη σχετικά με το ωράριο των σχολείων. Ή να βγάλει από την ίδια ενότητα το σχόλιο του εκδότη της εφημερίδας «Παρόν» Μάκη Κουρή, ο οποίος είχε γράψει στις 10 Μαρτίου ότι το υπουργείο Παιδείας μελετά την έναρξη των μαθημάτων στις 9 το πρωί. Οταν το έγραψε ο Κουρής, ο Γαβρόγλου τον ενέταξε στους συντάκτες fake news. Χθες το επιβεβαίωσε η υφυπουργός του, επομένως ο μόνος που διέδιδε fake διαψεύσεις ήταν ο Γαβρόγλου. Το ίδιο ισχύει και για αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου», τα οποία δεν αντέχει η κράση του υπουργού, αλλά η πραγματικότητα τα επιβεβαιώνει.
Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου