Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος αρνείται να δώσει στους βουλευτές το κείμενο του νέου Συντάγματος των Σκοπίων και τους παραπέμπει στο Διαδίκτυο προκειμένου να ενημερωθούν.
Αγνωστο παραμένει επίσης το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά προς τον πρωθυπουργό, ώστε να αποκαλυφθεί για ποιους λόγους αποχώρησε από την κυβέρνηση.
Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί με δανεικούς βουλευτές από τους ΑΝ.ΕΛ. και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να περάσει από τη Βουλή μια συμφωνία, η οποία θα αποβεί επιζήμια για το έθνος.
Τα τρωτά σημεία της περιώνυμης συμφωνίας, τα οποία κρύβουν σοβαρούς εθνικούς κινδύνους, έχουν αναδείξει όλο το τελευταίο διάστημα διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, ειδικοί καθηγητές και πρώην πρέσβεις της χώρας μας. Ολοι επισημαίνουν ότι παραδίδουμε γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες και ζητούν να μην κυρωθεί αυτή η συμφωνία από τη Βουλή.
Οπαδοί ψηφιακών συρφετών μίσους
Η αναφορά σε «μακεδονικό λαό», και μάλιστα τρεις φορές, στο Σύνταγμα των Σκοπίων, όπως επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα στη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε στην Αθήνα η κυβέρνηση Ζάεφ, αποκαλύπτει με τον πιο επίσημο τρόπο τις πραγματικές διαθέσεις των γειτόνων.
Παράλληλα, ενισχύει ακόμα περισσότερο τα ερωτήματα για τη σπουδή του Μαξίμου να ενδώσει στις πιέσεις του διεθνούς παράγοντα και να αξιοποιήσει τους πρόθυμους βουλευτές, ώστε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται. Και αυτό παρά την αντίθεση της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, που φθάνει το 70% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Με τη συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα εγκαταλείπει μια βασική πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις επί 150 χρόνια. Για αυτό οι Ελληνες βουλευτές θα πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς ψηφίζουν αύριο, ώστε να πάρουν τη σωστή απόφαση χωρίς να παρασύρονται από τα έωλα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα που τους αποκρύπτει ακόμα και το αληθινό περιεχόμενο του νέου σκοπιανού Συντάγματος!
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]