Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*
Οσο και να ήθελε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει πως υπάρχουν προδότες πολιτικοί που ξεπουλάνε την Ελλάδα και εκχωρούν την εθνική κυριαρχία της, δεν μπορεί κανένας λογικός πολίτης να πιστέψει πως υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας που θα ήθελαν να ξεπουλήσουν τον Λευκό Πύργο ή την Κνωσό.
Τα μουσεία και τα μνημεία μας δεν κινδυνεύουν από το υπερταμείο, κινδυνεύουν από την ανοησία, τη βαθιά ανικανότητα του ελληνικού κράτους και την αθάνατη γραφειοκρατία που τρέφεται με ημιπαράλυτες δημόσιες υπηρεσίες, ακατανόητους κωδικούς και υποεδάφια νόμων.
Είναι γεγονός πως ο νόμος 4389/2016 ορίζει ρητά την εξαίρεση αρχαιολογικών μνημείων και ακινήτων, δασικών εκτάσεων, περιοχών Natura και άλλων συναφών κατηγοριών, όπως είναι γεγονός βέβαια ότι τώρα θα χρειαστεί ένας γολγοθάς διαδικασιών για να εντοπιστούν, να καταγραφούν και να επιβεβαιωθεί και τυπικά η εξαίρεσή τους. Ωστόσο όλη αυτή η ιστορία φανερώνει την ανεπάρκεια των συναρμόδιων υπουργείων και των υπηρεσιών τους.
Ινάσιο Λούλα, ο «πρεσβευτής» του Καλού
Η μη ολοκλήρωση του αρχαιολογικού και φυσικά του εθνικού κτηματολογίου είναι μια παθογένεια που έρχεται από παλιά. Από τις εποχές που «χρήματα υπήρχαν», αλλά δεν υπήρχε η διάθεση. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε, διάθεση δεν υπάρχει ούτε και τώρα και ας πασχίζουν κάποιοι υπουργοί να εμφανίζουν την -όποια- πρόοδο έχει επιτευχθεί στο εθνικό κτηματολόγιο ως έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε η μνημονιακή απαίτηση και οι «βάρβαροι» εταίροι, δεν θα είχαν καταγράψει ούτε εκατοστό γης.
ΥΓ.: Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με την κλήση για απολογία που έλαβε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης για οπλοφορία και οπλοχρησία και μάλιστα από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος! Μια υπόθεση που προκαλεί την κοινή λογική, όπως και η δίωξη των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» μετά από μήνυση του υπ. Εθνικής Αμυνας.
Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν, αντιθέτως γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον εκείνων που το επιχειρούν. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όποιος θεωρεί ότι θίγεται από ένα δημοσίευμα μπορεί να ζητήσει αποκατάσταση ή να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη. Αλλά η ενεργοποίηση του αυτοφώρου αποσκοπεί μόνο στον εντυπωσιασμό και τον εκφοβισμό των δημοσιογράφων. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα καλά;
*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]