ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Προεκλογική περίοδος με προτάσεις και όχι με λασπομαχίες

Γερμανικός Τύπος: Θέμα επιβίωσης για τον Τσίπρα η μη περικοπή των συντάξεων

Newsroom eleftherostypos.gr

Με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αυτή την εβδομάδα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επόμενη, μπαίνουμε πια στην προεκλογική περίοδο. Οσο μακρά κι αν είναι αυτή η περίοδος, το σίγουρο είναι ότι μέσα στο 2019 θα έχουμε και εθνικές εκλογές. Παρότι φαίνεται πολύ πιθανό να υποχρεωθεί ο κ. Τσίπρας να προσφύγει στις κάλπες τον Μάιο, μαζί με τις δημοτικές, περιφερειακές και τις ευρωεκλογές, δεν μπορούμε καθόλου να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να εξαντλήσει την τετραετία.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Και όσο και αν προβάλλονται σοβαρά επιχειρήματα που οδηγούν στο σενάριο των πρόωρων εκλογών, από την κύρωση της συμφωνίας για τα Σκόπια και την εφαρμογή ή κατάργηση της ρύθμισης για τη μείωση των συντάξεων, μέχρι τους προφανείς πολιτικούς, κομματικούς λόγους της απορρόφησης μέρους της δυσαρέσκειας των πολιτών στις υπόλοιπες τρεις κάλπες που θα στηθούν, υπάρχει ένα ακλόνητο επιχείρημα που συνηγορεί υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Καμμένος, όπως και οι βουλευτές των κομμάτων τους που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, θέλουν να παραμείνουν μέχρι τέλους στην εξουσία, για τον πολύ απλό λόγο ότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως μετά τις εκλογές δεν θα ξαναβρούν τις καρέκλες τους.

Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται η προεκλογική περίοδος να κρατήσει ακόμα και ένα χρόνο. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να παραμένει επί τόσο μακρό χρονικό διάστημα ο δημόσιος βίος σε επίπεδο λασπολογίας και επιζήμιας πόλωσης για τον τόπο, όπως προσπαθεί να τον σύρει το Μαξίμου, που αποφάσισε και πάλι να εστιάσει στη σκανδαλολογία και στην υποσχεσιολογία, που όμως δεν μπορεί πια να γίνει πιστευτή από κανέναν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιθέτως, επιλέγει να δώσει μια άλλη διάσταση στην πολιτική αντιπαράθεση, παρουσιάζοντας ρεαλιστικές προτάσεις για το μέλλον της χώρας, πράγμα που ενδιαφέρει άλλωστε και τους πολίτες. Ο πολιτικός διάλογος στον δρόμο προς τις κάλπες θα πρέπει να γίνει με βάση τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις και όχι με λασπομαχίες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Η οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις

Η αντίληψη της Τουρκίας και οι συμμαχίες…

Η δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το «αντάρτικο» στη Βουλή και η υποκρισία του Τσίπρα

Μεταρρύθμιση σε Παιδεία, αγορά εργασίας

Αρνητές της (κοινής) λογικής

Το εμβόλιο «κλειδί» για οικονομική ανάπτυξη

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα

Πάσχα δεν είναι μόνο το χωριό