Αυτή είναι και η πρώτη επίσημη απάντησή της για το έντονο ζήτημα από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανεθνική απαγόρευση της εξαιρετικά δημοφιλούς εφαρμογής.
«Οι αναφορές ξένων μέσων ότι η ByteDance διερευνά την πώληση του TikTok είναι αναληθή», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο σε μια δήλωση σχετικά με την Toutiao, μια εφαρμογή συγκέντρωσης ειδήσεων που κατέχει και είναι δημοφιλής στην ηπειρωτική Κίνα.
«Η ByteDance δεν έχει κανένα σχέδιο να πουλήσει το TikTok», ανέφερε.
Η δήλωση ήταν άμεση απάντηση σε άρθρο της Information την Πέμπτη που ανέφερε ότι η Bytedance διερευνούσε σενάρια για την πώληση της επιχείρησης του TikTok στις ΗΠΑ χωρίς τον αλγόριθμο που προτείνει βίντεο στους χρήστες του TikTok.
Στη δήλωση, η Bytedance επισύναψε στιγμιότυπα οθόνης της αναφοράς του Information, η οποία ανέφερε τρία άτομα με γνώση των συζητήσεων.
Μέχρι τώρα, η ByteDance με έδρα το Πεκίνο, η μητρική εταιρεία του TikTok και πολλών άλλων εφαρμογών, παρέμενε σιωπηλή σχετικά με τη νομοθεσία αυτής της εβδομάδας στις ΗΠΑ που πιέζει για αναγκαστική πώληση. Οι κινεζικές αρχές έχουν επίσης τεθεί σε σίγαση μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει ότι θα ήταν αντίθετο σε οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο.
Καζακστάν: Οι δραματικοί διάλογοι του πιλότου με τον πύργο ελέγχου πριν τη συντριβή
Το Κογκρέσο ενέκρινε το νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα ως μέρος ενός εκτεταμένου πακέτου εξωτερικής βοήθειας για την υποστήριξη του Ισραήλ και της Ουκρανίας. Εγκρίθηκε από τη Βουλή το Σάββατο και από τη Γερουσία την Τρίτη.
Σύμφωνα με τη σημερινή νομοθεσία των ΗΠΑ, το TikTok αναγκάζεται να βρει νέο ιδιοκτήτη μέσα σε μήνες ή να αποκλειστεί πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη αγορά του με 170 εκατομμύρια χρήστες.
Την Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Shou Chew, δήλωσε ότι η εταιρεία θα αγωνιστεί στα δικαστήρια για να παραμείνει online στις ΗΠΑ.
Πάνω από 170 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ
Το TikTok αναπτύχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στη διάρκεια της πανδημίας και πλέον μετρά 170 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ.
Η αξία του είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, κυρίως σε περίπτωση αναγκαστικής πώλησης. Το 2020 η ByteDance είχε ορίσει την τιμή του στα 60 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Τη χρονιά εκείνη ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε μάταια να αναγκάσει τη μητρική εταιρεία να πουλήσει το TikTok.
H Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, ή ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου Google δεν θα μπορούν μάλλον να αγοράσουν την εφαρμογή καθώς δεν θα το επιτρέψουν οι αμερικανικές αρχές για λόγους ανταγωνισμού.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι επιθυμεί να συγκεντρώσει μια ομάδα επενδυτών για να εξαγοράσουν το TikTok.
Ειδήσεις σήμερα
El Pais: Η Ισπανία στέλνει Patriot στην Ουκρανία
Κούγιας για Καλλιάνο: Θα μελετήσουμε με ιατροδικαστές τον ιατρικό φάκελο
Σάββας Γκέντσογλου: Η ανάρτηση του μετά την οικειοθελή αποχώρησή του από το Survivor
Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο δημοτικού σχολείου