Το σκάνδαλο της αποφυλάκισης του Φλώρου ακουμπά κρατικούς αξιωματούχους που διορίσθηκαν σε θέσεις-κλειδιά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για να μη χαθεί κάθε έννοια της λογικής, ο επιχειρηματίας της Energa προφυλακίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας, ο ανιψιός του προέδρου της Ν.Δ. είχε παραιτηθεί από τη νομική εκπροσώπηση της εταιρίας το 2012 και είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Φλώρου.
Αντιθέτως, η αποφυλάκιση του επιχειρηματία είχε γίνει με βάση «παράθυρα» της νομοθεσίας Παρασκευόπουλου ενώ αποκαλύπτεται ότι μια σειρά κρατικών φορέων εμπλέκεται στο σκάνδαλο των πλαστών βεβαιώσεων.
Η επιχείρηση σκανδαλολογίας που επιχειρεί να στήσει το Μαξίμου πέφτει στο κενό και για δύο ακόμη λόγους:
Πρώτον, η κυβέρνηση δεν έχει ενοχλήσει κανέναν από τους «διαπλεκόμενους» πρωταγωνιστές του παρελθόντος αλλά και τις εταιρίες που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα. Για παράδειγμα, η εξωδικαστική συμφωνία του Δημοσίου με τη Siemens όχι μόνο δεν άλλαξε από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά επιπλέον οι αρμόδιοι υπουργοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εφαρμογή της. Αντίστοιχα, στην υπόθεση Novartis η κυβέρνηση δεν έχει κινηθεί προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Δεύτερον, οι προαναγγελίες σκανδάλων από υπουργούς και άλλα γνωστά μέλη του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν εύλογα ερωτήματα στην κοινή γνώμη για την προσπάθεια εμπλοκής της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.
Είναι σαφές ότι το Μαξίμου θέλει να πάει έως τις κάλπες συκοφαντώντας την αντιπολίτευση και μετατρέποντας την πολιτική αντιπαράθεση σε αρένα προκειμένου να περιορίσει τη διαφαινόμενη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]