Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος
«Το συνολικό κόστος για τη χώρα μας ήταν 16,3 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (σ.σ. περίπου 12 εκατ. δολάρια ΗΠΑ)», αποκάλυψε πηγή του υπουργείου των Εξωτερικών. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Λι Χσιέν είχε υπολογίσει το κόστος της φιλοξενίας των δύο ηγετών στα 20 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του δωματίου του Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Τα έξοδα είναι μηδαμινά μπροστά στη διεθνή διαφήμιση της Σιγκαπούρης. Ενδέχεται τα κέρδη μας να είναι δεκαπλάσια», εκτίμησαν ειδικοί της ντόπιας αγοράς τουρισμού, ακινήτων και υπηρεσιών. Εξάλλου ένας χρήστης των social media βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να αντικρούσει τις γκρίνιες των συμπατριωτών του: «Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ στοίχισε στον καθέναν μας ένα πιάτο ρύζι με κοτόπουλο. Αστεία επιβάρυνση μπροστά στη συνεισφορά μας στην παγκόσμια ειρήνη». Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων – κι ίσως να μην έχουν άδικο.
Ινάσιο Λούλα, ο «πρεσβευτής» του Καλού
Το Σάββατο στο Λας Βέγκας ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι συνεννοείται καλύτερα με αυταρχικούς ηγέτες τύπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ, Ερντογάν και Κιμ Γιονγκ Ουν, από ό,τι με τους νερόβραστους και «αδύναμους» πρωθυπουργούς της Ευρώπης και του Καναδά στο G7. «Η χημεία μας με τον Κιμ είναι πολύ καλή. Είναι έξυπνος, σκληρός τύπος και καλός διαπραγματευτής», επανέλαβε ο Τραμπ από τη Νεβάδα.
Σε επαφές με ντόπιους επιχειρηματίες βάσισε την πίστη του στην τελική αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας στη διακοπή των πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών, στην παράδοση των οστών των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Κορέας (1950-53) και στον «γενικότερο κατευνασμό της έντασης στην περιοχή». Ας σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί ανέστειλαν τα γυμνάσιά τους με τη Νότια Κορέα.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]