Αν το φαγητό έχει αποθηκευτεί σωστά και ξαναζεσταθεί σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 75°C), γενικά είναι ασφαλές. Ωστόσο, πρέπει να προσέξεις τα εξής:
Αποθήκευση: Το φαγητό πρέπει να ψύχεται γρήγορα (όχι να παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου για πάνω από 2 ώρες) και να φυλάσσεται στο ψυγείο.
Ξαναζέσταμα: Όταν το ξαναζεσταίνεις, βεβαιώσου ότι η θερμοκρασία του φτάνει ομοιόμορφα σε τουλάχιστον 75°C.
Μόνο μία φορά: Είναι καλύτερο να ξαναζεσταίνεις το φαγητό μόνο μία φορά. Κάθε επαναλαμβανόμενο ζέσταμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων.
Αν ακολουθείς αυτές τις βασικές οδηγίες, το ξαναζεσταμένο φαγητό μπορεί να είναι ασφαλές και να διατηρεί τη νοστιμιά του.
Ειδήσεις Σήμερα
- Κύπελλο Ελλάδας: Ο Φέλιξ Μπριχ διαιτητής στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ
- 13ος και 14ος μισθός: Γιατί λέει όχι η κυβέρνηση;
- Αγγελική Ηλιάδη: Τα «καρφιά» για την απουσία του θείου της από το μνημόσυνο της Καίτη Γκρευ [βίντεο]
- Τροχαίο ατύχημα στην Πέτρου Ράλλη – Ανετράπη μοτοσυκλέτα
- Λαβρόφ: Η Ρωσία «θα σταματήσει τις εχθροπραξίες» όταν πετύχει αυτό που επιδιώκει