Ο καθηγητής χαρακτήρισε «κορυφαίο επιστήμονα» τον «νονό της Τεχνητής Νοημοσύνης», Τζέφρι Χίντον ενώ έκανε λόγο για μια τεχνοφοβία, που έχει εξαπλωθεί και στους επιστήμονες.
«Δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη ούτε καν για ένα εξάμηνο. Για μένα η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευλογία. Είναι ο τρόπος με τον οποίον θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα του κόσμου. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν φτάνει να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα έτσι όπως εξελίσσεται πια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης Πήτας.
Όπως εξήγησε αυτή είναι η θετική πλευρά του νομίσματος. Η αρνητική πλευρά του νομίσματος είναι ότι «έχει αναπτυχθεί τόσο γρήγορα αυτό το αντικείμενο που και άτομα σαν τον Τζέφρι Χίντον, (σ.σ. νονό της τεχνητής νοημοσύνης που παραιτήθηκε από την Google) αισθάνονται ένα δέος μπροστά στο οποίο αυτό το οποίο έχει κατασκευαστεί. Κατά κύριο λόγο γιατί η ανάπτυξη έγινε πάρα πολύ γρήγορα και δεν καταλαβαίνουν και επιστήμονες σαν τον κ. Χίντον, πώς δουλεύουν αυτά τα συστήματα.
Επτά λόγοι που το Blogging είναι απαραίτητο για το E-commerce σου!
Όσον αφορά στον κύριο Χίντον, ο κ. Πήτας τον περιέγραψε ως έναν κορυφαίο επιστήμονα στην τεχνητή νοημοσύνη, τον οποίο είχε γνωρίσει στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο πριν από σχεδόν 30 χρόνια. «Είναι πολύ σοβαρός επιστήμονας. Εκείνο όμως το οποίο παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή διεθνώς είναι μία τεχνοφοβία, που ενώ στο παρελθόν αφορούσε τον απλό κόσμο, τώρα βλέπω ότι έχει εξαπλωθεί και στους επιστήμονες». σημείωσε ο κ. Πήτας.
Ειδήσεις σήμερα
Γιώργος Καραϊβάζ: Ανοίγουν φάκελοι με τα… πλοκάμια της Greek Mafia
Εκλογές 2023: Έκοψε το νεοναζιστικό μόρφωμα ο Άρειος Πάγος
«Φωτοβολταϊκά στη στέγη» για νοικοκυριά και αγρότες – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις