Γράφει η Ευανθία Καρρά
Στο νέο τεύχος του ET Magazine στο EleftherosTypos.gr μαθαίνουμε για το GetPet, τη νέα εφαρμογή που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και καθημερινά αποκτά εκατοντάδες νέους χρήστες. Η εφαρμογή έρχεται σε συνέχεια των PawsLikeMe και BarkBuddy που σκοπό είχαν να βρουν κατοικίδια σε όσους αναζητούσαν να υιοθετήσουν.
«Είναι σαν το Tinder αλλά με σκύλους» δηλώνει ένας από τους δημιουργούς της εφαρμογής, ο Βάιντας Γκεκεβίτσιους και συμπληρώνει: «μπορείς να κανονίσεις μία συνάντηση με ένα σκύλο, σαν ραντεβού».
Στο GetPet υπάρχουν προφίλ με φωτογραφίες τρισχαριτωμένων κατοικίδιων που αναζητούν τον άνθρωπο που θα τα υιοθετήσει. Σε κάθε προφίλ υπάρχουν και πληροφορίες για το κατοικίδιο, όπως η ηλικία, αν έχει ειδικές ανάγκες και στο τέλος όποιος θέλει μπορεί να πατήσει «like» ή να σύρει τη φωτογραφία προς τα δεξιά και έτσι γίνεται «match».
Σύμφωνα με τον Βάιτνας, η ιδέα ήρθε στους δημιουργούς όταν είδαν έναν αδέσποτο σκύλο να στέκεται έξω από ένα κατάστημα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Από το πρώτο «Merry Christmas» του 1992 στα 25 και άνω δισ. SMS σήμερα
Στην εφαρμογή υπάρχουν μόνο προφίλ σκύλων και σχεδιάζεται να μπουν γατών καθώς επίσης και άλλων ζώων.
Δύο φίλες, η Έμιλι και η Έλενα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και αφού βρήκαν το… ταίρι τους, έναν σκύλο με το όνομα Πιφ, επισκέφτηκαν το καταφύγιο SOS Gyvunai στο Βίλνιους. Τον πήγαν βόλτα στο χιονισμένο πάρκο και υποσχέθηκαν να γυρίσουν για να τον πάρουν σπίτι.
«Πιστεύω πως είναι φοβερή η ιδέα της εφαρμογής γιατί στη Λιθουανία υπάρχουν πολλοί αδέσποτοι σκύλοι και πολλοί άνθρωποι που θέλουν να υιοθετήσουν», λέει η 24χρονη Έλενα.
Διαβάστε εδώ όλα τα θέματα του ET Magazine
Η υπεύθυνη του καταφυγίου SOS Gyvunai, Ιλιόνα Ρεκλατίτε, δηλώνει χαρούμενη για την εφαρμογή θεωρώντας πως αποτελεί μέρος της λύσης για ένα χρόνιο πρόβλημα της Λιθουανίας.
«Χάρηκα με τη νέα εφαρμογή, δίνει ευκαιρίες για να βρούμε στα κατοικίδιά μας νέα σπίτια και αυτό σημαίνει πως θα σώσουμε και άλλους σκύλους από τους δρόμους. Έχουμε 140 σκύλους. Κάποιες φορές δίνουμε για υιοθεσία δύο τη μέρα, αλλά μετά το λανσάρισμα της εφαρμογής δεχόμαστε ολοένα και περισσότερα τηλεφωνήματα σε καθημερινή βάση», λέει η Ιλιόνα.