Με μία ακόμη νίκη, η Κελίφ θα κέρδιζε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Αλγερίας στην πυγμαχία και το πρώτο της στην πυγμαχία γυναικών.
Η Αλγερινή που τόσο έχει συζητηθεί λόγω του αμφιλεγόμενου από πολλούς, φύλο της, νίκησε την Janjaem Suwannapheng από την Ταϊλάνδη με 5:0 στους ημιτελικούς στο Roland Garros, και ενώ το πλήθος φώναξε επανειλημμένα το όνομά της κατά τη διάρκεια του αγώνα της σε τρεις γύρους. Η Khelif έχει κερδίσει τρεις διαδοχικούς αγώνες στο Παρίσι και θα κερδίσει είτε ένα χρυσό είτε ένα ασημένιο μετάλλιο όταν ολοκληρώσει το τουρνουά την Παρασκευή εναντίον της Yang Liu από την Κίνα.
Η Κελίφ έχει καταφέρει να επιβιώσει τόσο μέσα στο ρινγκ στο Παρίσι εν μέσω κριτικής και στιγματισμού όσο και έξω από αυτό. Το πρόβλημα προέκυψε από την απόφαση της διεθνούς ένωσης πυγμαχίας που έχει αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς να αποκλείσει την ίδια και τη συνάδελφό της Ολυμπιονίκης του Παρισιού Lin Yu-ting από την Κινεζική Ταϊπέι από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρυσι επειδή φέρεται να απέτυχαν σε ένα τεστ καταλληλότητας.
Η όλη ιστορία έχει «σημαδέψει» τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά η ίδια συνεχίζει να μάχεται όσο πιο καλά μπορεί.
«Δεν με νοιάζει αυτό», είπε η Κελίφ μέσω διερμηνέα. «Θέλω να είμαι έτοιμη και να δείξω ένα καλό επίπεδο, να δείξω το ταλέντο μου, γιατί θέλω να διασκεδάσω τους πάντες».
Γερμανία: Αθλήτριες ενόργανης γυμναστικής μιλούν για μία «κόλαση» εξευτελισμού και κακοποίησης
Η Αλγερινή είχε ήδη κατακτήσει το πρώτο μετάλλιο της Αλγερίας στην γυναικεία πυγμαχία προτού μπει στο ρινγκ και προκαλέσει αναστάτωση στο Court Philippe Chatrier.
«Είμαι πολύ χαρούμενη», είπε η Khelif. «Έχω δουλέψει οκτώ χρόνια για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη».
Το τέλος του πρώτου αγώνα της Khelif στο Παρίσι την ώθησε στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου διχασμού σχετικά με την ταυτότητα φύλου και τους κανονισμούς ασφάλειας στον αθλητισμό. Η πρώτη της αντίπαλος, η Angela Carini από την Ιταλία, τα παράτησε μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα, λέγοντας ότι πονούσε πάρα πολύ από τις γροθιές της Khelif.
Η εγκατάλειψη του αγώνα από την Carini οδήγησε σε σχόλια όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» J.K. Η Rowling και άλλοι ισχυρίζονται ψευδώς ότι η Κελίφ ήταν άνδρας ή τρανς. Η Carini ζήτησε αργότερα συγγνώμη για την απόφασή της.
Σε συνέντευξή της την Κυριακή η Κελίφ είπε ότι το κύμα μίσους που αντιμετωπίζει «βλάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και ζήτησε να σταματήσει ο εκφοβισμός στους αθλητές.
Ειδήσεις σήμερα
Washington Post: Το Ισραήλ είχε ενημερώσει τον Λευκό Οίκο για τη δολοφονία Χανίγια
Σεισμός στο Άγιο Όρος – Τι δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ώρα της Στεφανίδη στο επί κοντώ – Στη μάχη και η Εθνική πόλο ανδρών
Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ: Τους διώχνουν από τις ΗΠΑ- Σε ποιους δεν είναι αρεστοί;