Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς την αρχηγό, Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αγκώνα από το παιχνίδι του Σαββάτου (3/9) με την Κροατία και δίνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμη στον ημιτελικό. Στη θέση της τερματοφύλακα έπαιξε στο α΄ ημίχρονο η Ιωάννα Σταματοπούλου (που μάλιστα απέκρουσε δύο πέναλτι) και στο β΄ ημίχρονο η Ελένη Σωτηρέλη.
Τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, με ένα γκολ της Ξενάκη από τα 2μ. και μία απόκρουση της Σταματοπούλου σε πέναλτι της Μπογκατσένκο, ήταν το προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. Η άμυνα της εθνικής ήταν αδιαπέραστη, στην επίθεση οι διεθνείς σκόραραν με κάθε πιθανό τρόπο και το σκορ έφτασε στο 6-0, πριν η Μπογκατσένκο αξιοποίησει το δεύτερο κερδισμένο πέναλτι του Ισραήλ και πετύχει το πρώτο γκολ της ομάδας της, στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου.
Στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου η διαφορά αυξήθηκε στα επτά γκολ (8-1), αλλά στη συνέχεια η επιθετική απόδοση της ελληνικής ομάδας έπεσε κατακόρυφα και η εθνική έμεινε σχεδόν 12 λεπτά χωρίς γκολ, κάνοντας πολλά λάθη και επιπόλαια σουτ. Ζήτημα για τον νικητή του αγώνα δεν τέθηκε ποτέ, αφού οι Ισραηλινές σκόραραν με το… σταγονόμετρο, αλλά η Αλεξία Καμμένου σίγουρα δεν έμεινε ευχαριστημένη από όσα είδε.
Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 2-0, 4-2
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ξενάκη (φουνταριστός), 2-0 Τριχά (κόντρα), 3-0 Ξενάκη (φουνταριστός), 4-0 Μυριοκεφαλιτάκη (π.π.), 5-0 Τριχά (μπάσιμο), 6-0 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 6-1 Μπογκατσένκο (πέναλτι), 7-1 Σάντα (περιφέρεια), 8-1 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 8-2 Χότσμπεργκ (π.π.), 9-2 Μυριοκεφαλιτάκη (κόντρα), 10-2 Β. Πλευρίτου (π.π.), 10-3 Στρούγκο (φουνταριστός), 11-3 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 11-4 Γιαάκομπι (φουνταριστός), 12-4 Ξενάκη (κόντρα), 13-4 Ελευθ. Πλευρίτου (πέναλτι), 14-4 Τριχά (μπάσιμο).
Η εθνική είχε 2/5 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια, 4 από θέση φουνταριστού, 2 με μπάσιμο και 3 στην κόντρα.
Γερμανία: Αθλήτριες ενόργανης γυμναστικής μιλούν για μία «κόλαση» εξευτελισμού και κακοποίησης
Το Ισραήλ είχε 1/8 με παίκτρια παραπάνω, 1/3 πέναλτι και 2 γκολ από θέση φουνταριστού.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Β. Πλευρίτου, 56 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.
Διαιτητές: Ντούτιλχ Ντούμας (Ολλανδία), Μπλανσάρ (Γαλλία)
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Τριχά 3, Ξενάκη 3, Σάντα 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη
ΙΣΡΑΗΛ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρες, Γιαάκομπι 1, Φάρκας, Μπογκατσένκο 1, Λεβί, Φουτοριάν, Στρούγκο 1, Μπεν Νταβίντ, Μενάκερμαν, Σασόβερ, Χότσμπεργκ 1, Κορντονσκάια, Γκέβα
** Εκτός ελληνικής 13άδας, πέραν της Μαργαρίτας Πλευρίτου, έμεινε και η Ειρήνη Νίνου.
** Στον άλλο ημιτελικό της Τετάρτης (7/9), θα τεθούν αντιμέτωπες οι νικήτριες των δύο προηγούμενων διοργανώσεων. Η Ολλανδία, που ως τώρα έχει δείξει την καλύτερη εικόνα στο Σπλιτ, συνέτριψε 22-3 τη Γαλλία, ενώ η Ισπανία επιβλήθηκε 15-11 της Ουγγαρίας, στο θεωρητικά πιο ενδιαφέρον ματς της προημιτελικής φάσης.
Ειδήσεις σήμερα
Τα σενάρια για φθηνό εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Αντίστροφη μέτρηση για τα αυθαίρετα – Ολες οι αλλαγές, οι προθεσμίες και η διαδικασία