Συγκεκριμένα η ΕΠΟ πήρε θέση για την επίμαχη φάση με τον Κινγκσλέι Κομάν και τα παράπονα των Γάλλων ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος, ωστόσο με την απουσία του goal line technology, το τέρμα των «τρικολόρ» δεν μέτρησε ποτέ.
Η ομοσπονδία τόνισε πως η UEFA δεν χρησιμοποιεί σε παιχνίδια Εθνικών ομάδων το goal line technology, με τις ευθύνες να βαραίνουν την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και όχι την ελληνική.
Euro 2024: Η τοποθέτηση της ΕΠΟ
Δεν χρησιμοποιείται πουθενά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων το goal line technology. Είναι απόφαση της UEFA να μην χρησιμοποιείται από κανέναν σε επίπεδο Εθνικών.
Ακόμα και οι Ομοσπονδίες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή στα Πρωταθλήματά τους απαγορεύονται να τη χρησιμοποιούν στους αγώνες των Εθνικών».
Σάλος με την goal line technology
Στο νοσοκομείο ο Μίμης Δομάζος
Μπόλικη συζήτηση έχει σηκώσει στη Γαλλία η φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ελλάδα, (και με το σκορ στο 2-2), όταν ο Κίνγκσλεϊ Κομάν έκανε διπλό δοκάρι. Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι διαμαρτύρονται για τη μη ύπαρξη goal line technology, καθώς θεωρούν ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.
Τα παράπονα αυτά εκφράστηκαν και από τους εκπροσώπους της ομάδας αμέσως μετά το παιχνίδι, με τον γαλλικό Τύπο και συγκεκριμένα το RMC Sport να δίνει συνέχεια το θέμα, ρίχνοντας το… μπαλάκι στην ΕΠΟ για τη μη χρήση της απαραίτητης τεχνολογίας γραμμής.
Σημειώνεται, βέβαια, πως η χρήση του goal line technology δεν είναι υποχρεωτική στα προκριματικά του Euro, σε αντίθεση με την τελική φάση της διοργάνωσης. Αυτό που θεωρούν οι Γάλλοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πως η ΕΠΟ δεν πλήρωσε για τη χρήση της τεχνολογίας στο εν λόγω παιχνίδι, παρά την ύπαρξη του απαραίτητου εξοπλισμού, για λόγους οικονομίας.
Στο στόχαστρο των Μέσων Ενημέρωσης η ΕΠΟ
Αναλυτικά όσα αναφέρει το RMC Sport:
«Εάν η διοργανώτρια ομοσπονδία ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση από την UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA.
Οι γηπεδούχοι υπογράφουν στη συνέχεια συμβόλαιο απευθείας με τον εγκεκριμένο προμηθευτή της τεχνολογίας και αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα που προκύπτουν από αυτό. Η όλη διαδικασία έγκρισης και σύναψης πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα.
Η μη χρησιμοποίηση στα προκριματικά του EURO ίσως ήταν λόγω επιθυμίας να γίνει οικονομία από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Αυτό μπορεί να κόστισε μια νίκη για τη Γαλλία, μια απόλυτα νικηφόρα πορεία και την πρώτη θέση στην κατάταξη της FIFA».
Ειδήσεις σήμερα
Σοκάρει η Έμιλυ Κολιανδρή – Αποκάλυψε on air τον θάνατο του πατέρα της [βίντεο]