Στο Konserthuset, την Αίθουσα Συναυλιών της Στοκχόλμης, όπου το Ίδρυμα Νόμπελ διοργανώνει κάθε χρόνο την τελετή απονομής, οι 9 βραβευθέντες που παρέστησαν παρέλαβαν από τον Βασιλιά Κάρολο Γουστάβο 16ο της Σουηδίας ένα χρυσό μετάλλιο και ένα δίπλωμα.
Ο διάσημος Αμερικανός μουσικός, Μπομπ Ντίλαν, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του επικαλούμενος «άλλες υποχρεώσεις».
Προκειμένου να καλύψει το κενό, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ, μεγάλη θαυμάστρια του Ντίλαν, ερμήνευσε ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του, το “A Hard Rain’s A-Gonna Fall”.
Εμφανώς συγκινημένη, η τραγουδίστρια διέκοψε προς στιγμή την ερμηνεία της, σα να είχε ξεχάσει τα λόγια της, προτού ζητήσει συγγνώμη και ξεκινήσει εκ νέου, με την ενθάρρυνση των περίπου 1.500 προσκεκλημένων που την χειροκροτούσαν θερμά.
Ο 75χρονος Ντίλαν απέστειλε μια ευχαριστήρια ομιλία που θα αναγνωστεί στο επίσημο δείπνο στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης.
Ο Βρετανός Ντέιβιντ Τούλες, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής, ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στη σκηνή. Τον ακολούθησαν οι Ντάνκαν Χολντέιν και Μάικλ Κόστερλιτς, συμπρατριώτες του και επίσης βραβευθέντες.
Ο Γάλλος Ζαν Πιερ Σοβάζ, ο Βρετανός Φρέιζερ Στόνταρτ και ο Ολλανδός Μπέρναρντ Φερίνγκα, που βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Χημείας, παρέλαβαν κατόπιν τα βραβεία τους, ενώ τους ακολούθησε ο Γιαπωνέζος Γιοσινόρι Οσούμι, για το Νόμπελ Ιατρικής.
Τέλος, ο Αμερικανοβρετανός Όλιβερ Χαρτ και ο Φινλανδός Μπενγκτ Χολμστρεμ παρέλαβαν το Νόμπελ Οικονομίας.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Σουηδίας.
Εκτός του μεταλλίου και του διπλώματος, κάθε βραβείο Νόμπελ ισοδυναμεί και με μια επιταγή 8 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (περίπου 824.000 ευρώ), που δίνεται σε καθέναν από τους βραβευθέντες.
Το πιο περίβλεπτο από τα βραβεία, το Νόμπελ Ειρήνης, είναι το μοναδικό που απονέμεται σε τελετή στο Όσλο έπειτα από επιθυμία του Άλφρεντ Νόμπελ.