Ο Μοσέ Μιζραχί είχε λάβει το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1978 για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ρομέν Γκαρί «La vie devant soi» («Η ζωή μπροστά σου») την οποία γύρισε στη Γαλλία.
Η ταινία αυτή χάρισε επίσης στην Σιμόν Σινιορέ, που ερμηνεύει την κύρια ηρωίδα Μαντάμ Ρόζα, ένα βραβείο Σεζάρ καλύτερης ερμηνείας γυναικείου ρόλου το ίδιο έτος.
Ο Ισραηλινός σκηνοθέτης απεβίωσε στο Τελ Αβίβ όπου ζούσε.
Γεννημένος το 1931 στην Αίγυπτο, μετανάστευσε στην υπό βρετανική εντολή Παλαιστίνη το 1946 με τη μητέρα και τον νεότερο αδελφό του. Ο τελευταίος θα σκοτωθεί στη διάρκεια αιγυπτιακής αεροπορικής επίθεσης το 1948 κατά τον ισραηλινο-αραβικό πόλεμο που ακολούθησε την ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ.
Ο Μοσέ Μιζραχί θα σπουδάσει κινηματογράφο τη δεκαετία του 1950 στη Γαλλία, εκεί όπου θα ξεκινήσει και τη σταδιοδρομία του ως σκηνοθέτης. Μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γαλλία.
Άλλες δύο ταινίες του «Rosa, je t’ aime» (1972) και «La maison de la rue Chelouche» (1973) είχαν προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας.
Διηύθυνε ορισμένους από τους μεγαλύτερους Γάλλους ηθοποιούς όπως οι Μπερναντέτ Λαφόν, Ζαν Ροσφόρ, Πιερ Ρισάρ και Ανί Ζιραρντό, αλλά και τον Αμερικανό ηθοποιό Τομ Χανκς στο «Every Time We Say Goodbye», μια ισραηλινο-αμερικανική παραγωγή του 1986.
Η ηθοποιός Γκίλα Αλμαγκόρ, η οποία έπαιξε σε πολλές από τις ταινίες του, δήλωσε στον ισραηλινό ενημερωτικό ιστότοπο Walla πως «ο Μιζραχί έφερε ένα ευρωπαϊκό άγγιγμα στον ισραηλινό κινηματογράφο».
«Του είμαι ευγνώμων επειδή μου προσέφερε ορισμένους από τους ωραιότερους ρόλους μου στο σινεμά», πρόσθεσε η ηθοποιός, κύρια ηρωίδα του «La maison de la rue Chelouche», ενός αυτοβιογραφικού φιλμ για τη ζωή ενός εφήβου που φθάνει με τη μητέρα του από την Αίγυπτο στην υπό βρετανική εντολή Παλαιστίνη.
Ο Μοσέ Μιζραχί δίδαξε επίσης κινηματογράφο για πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.
Η τέως συνάδελφός του Ρεζίν-Μιχάλ Φριντμάν, πανεπιστημιακός και ειδική στον ισραηλινό κινηματογράφο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο «Μοσέ Μιζραχί ήταν μια προσωπικότητα με εξαιρετική εξειδίκευση στο ισραηλινό σινεμά και πέρα απ΄αυτό».
Υπογράμμισε επίσης τη σημαντική θέση που έδινε στις γυναίκες στα έργα του.
Χωρισμένος από τη μυθιστοριογράφο και σεναριογράφο Ραχήλ Μιζραχί, ήταν ξαναπαντρεμένος με την ισραηλινή ηθοποιό και σκηνοθέτρια Μιχάι Μπατ Αντάμ.