Το email εστάλη χθες το βράδυ από την Γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη η οποία ενημέρωνε τους βουλευτές για τις υποχρεώσεις του ενόψει αυτής της συνάντησης.
Μάλιστα στελέχη του κόμματος εξέφραζαν την έντονη ενόχλησή τους καθώς η ΚΟ όπως παρατηρούσαν με νόημα δεν είναι κομματικό όργανο για να αποφασίζει και για τα ζητήματα του Συνεδρίου όπως ενημέρωνε η κα Τζάκρη.
Το email της η Θεοδώρα Τζάκρη για το τριήμερο στις Σπέτσες
Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι καλή χρονιά.
Ο Ιανουάριος είναι ένας πυκνός μήνας ενόψει και της προετοιμασίας του Συνεδρίου μας.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μου ανάθεσε ως Γραμματέα της ΚΟ να σας διαβιβάσω την πρόσκλησή του για τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες.
Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Τέλος προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων.
Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά εκτός από τον τομέα οικονομικών που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.
Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα.
Τασούλας για χρηματοδοτήσεις Βουλής: «Υπογράφηκαν πριν παραδώσω και ήταν σε ομοφωνία»
ΣΥΡΙΖΑ: Ψαρεύουν πάλι σε «θολά νερά»
Ηταν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα όταν η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη περί συμφωνίας Ελλάδας – Πακιστάν για την έλευση 500.000 Πακιστανών εργατών στη χώρα μας προκάλεσε κατηγορηματικές διαψεύσεις από την Αθήνα όσο και από το Ισλαμαμπάντ, αλλά και πολλά ερωτηματικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
«Από πότε είμαστε εναντίον της νόμιμης μετανάστευσης;», «πού στοχεύει αυτή η παρέμβαση;» ήταν κάποια από τα ερωτήματα που έφταναν στην Κουμουνδούρου, χωρίς να πάρουν ποτέ απάντηση από το επιτελείο Κασσελάκη.
Τότε ήταν που άρχισαν τα ερωτηματικά να μεγαλώνουν για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει πολιτική στο μεταναστευτικό, ενώ κάποιοι εντός κόμματος ήταν λιγότερο ευγενικοί κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη -και επί της ουσίας τον Παύλο Πολάκη- ότι σέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε «γραμμή Βελόπουλου» στα εθνικά θέματα και σηκώνουν «σημαία ευκαιρίας» σε ζητήματα που είναι κρίσιμα και δεν επιτρέπουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
Η Κουμουνδούρου προσπαθούσε τότε να φύγει το θέμα από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να ξεχαστούν και οι αντιδράσεις και τα ερωτήματα που είχαν τεθεί εντός κόμματος και είχαν γίνει και αντικείμενο συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, χωρίς να υπάρξουν απαντήσεις από την πλευρά του προέδρου ή των συνεργατών του.
Ο κ. Κασσελάκης είχε ωστόσο ενοχληθεί περισσότερο από τη φράση του κ. Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ρωτούσε υπαινικτικά από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί «ατζέντα Ισλαμαμπάντ…».
Ο χρόνος άλλαξε και ήρθε μια δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Αγγελου Συρίγου, κατά την οποία αποκάλεσε «παρωχημένο» το 97% της Συνθήκης της Λωζάννης, υπό την έννοια – όπως ο ίδιος εξήγησε- ότι από τα όσα αναφέρονται σε εκείνη τη συμφωνία σήμερα επίκαιρο είναι μόνο το ζήτημα της προστασίας των συνόρων.
Το θέμα σήκωσαν sites και εφημερίδες με ακροδεξιό ακροατήριο, αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με ανάρτησή του κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κρυφή ατζέντα» κ.λπ. στα εθνικά θέματα.
Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη προκάλεσε και πάλι θόρυβο εκτός αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά τα εκτός, η κυβέρνηση του συνέστησε – τουλάχιστον στα ευαίσθητα εθνικά θέματα- να μη λειτουργεί ως σχολιαστής των social media, αλλά να ενημερώνεται εις βάθος πριν αντιδράσει δημοσίως.
Σε ό,τι αφορά τα εντός, ο σχολιασμός περί «γραμμής Βελόπουλου» στα εθνικά επιστρέφει δριμύτερος, ενώ θα ζητηθεί από όσους παρακολουθούν τον κ. Κασσελάκη και τις αναρτήσεις του και ανησυχούν η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά ζητήματα και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ελληνοτουρκικές σχέσεις και το μεταναστευτικό να επιβεβαιωθεί σε επίπεδο Πολιτικής Γραμματείας, Κεντρικής Επιτροπής, Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Συνεδρίου.
Δύο ημέρες πριν την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και την επίσκεψή του στο Φανάρι για την Ημέρα των Φώτων, ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται πλέον αντιμέτωπος και με την οξεία κριτική των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ.
«Ο νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχει λιγότερο από μισό χρόνο για να κερδίσει τους ψηφοφόρους στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης – όμως πριν συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να πείσει το ίδιο του το κόμμα. Οι προοπτικές και για τα δύο δείχνουν θολές», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, το Βlοοmberg, σε ένα δημοσίευμα που ενόχλησε το επιτελείο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει τη γραμμή Πολάκη να χαρακτηρίζει ως υποβολιμαίο ή «στημένο» κάθε ελληνικό δημοσίευμα που του ασκεί κριτική, αυτή η γραμμή όμως είναι ανίσχυρη και δεν μπορεί να ακολουθηθεί απέναντι στα μεγάλα διεθνή πρακτορεία.
Ξαναείδε όνειρο ο Σπίρτζης
Ως ένα όνειρο που σύντομα θα γίνει πράξη, χαρακτήρισε για άλλη μία φορά το σενάριο της συνένωσης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα του ίδιου τόξου ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, Χρήστος Σπίρτζης.
«Το όνειρό σας για συνένωση του ΠΑΣΟΚ και λοιπών στοιχείων να γίνει πράξη» ήταν η ατάκα του παρουσιαστή του τηλεοπτικού καναλιού One, με την οποία «τσίγκλισε» τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος απάντησε:
«Αυτό δεν είναι όνειρο, είναι κάτι που θα γίνει πράξη πολύ σύντομα», είπε, τοποθετώντας χρονικά το εγχείρημα μετά τις ευρωεκλογές.