Τους επόμενους μήνες όμως δεν φαίνεται ότι δεν χρειάζεται δουλειά και ότι έχει γυρίσει ο ίδιος την πλάτη σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον κόσμο όταν διαπίστωσε ότι εκεί «αγοράζουν τον κόπο του άλλου φθηνά» όπως έχει πει στο βίντεο με το οποίο συστήθηκε στο κοινό.
Τι έκανε
Αντίθετα, εργάζεται και μάλιστα σκληρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε.Τ.», σε μια δουλειά πολύ λιγότερο λαμπερή και αποδοτική. Ηταν η εποχή που μια ομάδα Ελληνοαμερικανών με επικεφαλής τον οικονομολόγο Βασίλη Κατσικιώτη -ο οποίος είχε τοποθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ CEO στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά αρνήθηκε τη θέση- είχε προσπαθήσει να αντλήσει κεφάλαια από την αμερικανική αγορά για τουριστικές κυρίως επενδύσεις στην Ελλάδα.
Με όχημα το υπό ίδρυση fund «Astarte Capital Management», η ομάδα σχεδίαζε να συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αγορά Luxury Villas, πολυτελών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών σε ελληνικούς προορισμούς που θα αξιοποιούνταν για τουριστικούς σκοπούς.
Ο κ. Κατσικιώτης παρουσίασε σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε.Τ.» στην υπόλοιπη ομάδα τον νεαρό, 26 ετών τότε, Στέφανο Κασσελάκη ως τον ιδανικό ομιλητή, τον άνθρωπο δηλαδή που θα απηύθυνε τις ομιλίες στα round trips και θα έπειθε τους επενδυτές να βάλουν εκατομμύρια δολάρια στο εγχείρημα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Ε.Τ.» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στην ομάδα με το «όπλο» του πρώην εργαζόμενου στην Golman Sachs και παρότι απέφευγε να μιλήσει για αυτή τη συνεργασία του, η αίσθηση ήταν ότι είχε απολυθεί.
Ωστόσο, κρίθηκε απόλυτα κατάλληλος για τη θέση του ομιλητή του υπό ίδρυση fund καθώς ήταν έξυπνος, εμφανίσιμος, καλοντυμένος και με άριστα αγγλικά, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Η ομάδα ξεκίνησε να παρουσιάζει τα πλάνα της σε ειδικά κοινά των περίπου 50 ατόμων σε συγκεντρώσεις που έγιναν τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Ουάσιγκτον.
«Αγχωνόταν…»
«Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν πολύ καλός στην παρουσίαση, ωστόσο μερικές φορές αγχωνόταν πολύ και μετά τις ομιλίες έριχνε νερό στο πρόσωπό του» επισημαίνουν άνθρωποι που τον έβλεπαν εκείνη την περίοδο. Οι συγκυρίες ωστόσο τον απάλλαξαν γρήγορα από αυτή τη δουλειά καθώς λόγω διαφωνιών μεταξύ των μελών της ομάδας το fund δεν προχώρησε και το σχέδιο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα εγκαταλείφθηκε περίπου δυο-τρεις μήνες μετά.
Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει συμπεριλάβει αυτή την εργασιακή εμπειρία του στο βιογραφικό του καθώς επρόκειτο για ένα μικρό διάστημα ανάμεσα στην Golman Sachs και το «δάνειο με προσωπική εγγύηση» που έχει αναφέρει ότι πήρε για να επενδύσει στη ναυτιλία.
Τήλος: Βραβεύτηκε ως παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων - Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη δήμαρχο
ASTARTE CAPITAL MANAGEMENT
Το μεγαλεπήβολο σχέδιο
Στις 24 Νοεμβρίου 2014 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Εθνικού Κήρυκα εκτενές αφιέρωμα στον Βασίλη Κατσικιώτη και το εγχείρημα που ξεκινούσε τότε, το «Astarte Capital Management», το οποίο παρουσιαζόταν ως ένα νεοσύστατο, αμιγώς ελληνικό και ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο.
«Θεά της γονιμότητας»
«Η Αστάρτη ήταν σημαντική θεά των Φοινίκων, που λατρεύτηκε στην Τύρο και στη Σιδώνα, απ’ όπου την πήραν και οι Κύπριοι. Ηταν θεά της γονιμότητας, της δημιουργίας, της καλαισθησίας και της γυναικείας χάρης» έλεγε τότε ο κ. Κατσικιώτης και το δημοσίευμα συμπλήρωνε: «Η “Astarte Capital Management” ξεκινά τη δράση της στην Ελλάδα με ένα κεφάλαιο των διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία προορίζονται για επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την εξυγίανσή τους και σε άλλους τομείς με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση των εξαγωγών. Οσον αφορά την αγορά ακινήτων, ο κ. Κατσικιώτης υπογράμμισε ότι στοχεύουν στην ανέγερση πολυτελών μονάδων ατομικών κατοικιών (luxury villas and private estates) και σε αγορά υπαρχόντων κτιριακών συγκροτημάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ευελπιστούν ότι θα συμβάλουν στη δημιουργία της ελληνικής Ριβιέρας. Παράλληλα, θα επενδύσουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας είτε ταλανίζονται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια», έγραφε το περιοδικό.
Απόδοση 8%-11%
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο κ. Κατσικιώτης «ερωτηθείς για το κεφάλαιο με το οποίο ξεκινά τη λειτουργία της η Astarte Capital Management επεσήμανε ότι ανέρχεται στα διακόσια πενήντα εκατομμύρια δολάρια και ότι τα κεφάλαια που επενδύουν οι επενδυτές θα είναι δεσμευμένα για μία δεκαετία με ετήσια απόδοση 8%-11%. Οι επενδυτές θα λάβουν την απόδοση των κεφαλαίων τους από το τέταρτο έτος και μετά. Η Astarte Capital Management θα αναζητήσει και άλλους επενδυτές με μίνιμουμ εισφοράς 250.000 δολάρια και θεσμικούς επενδυτές με μίνιμουμ 2,5 εκατομμύρια δολάρια», είχε πει ο οικονομολόγος για το μεγαλεπήβολο σχέδιο που έπεσε στο κενό.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΙΩΤΗΣ
Το «όχι» στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Ο Βασίλης Κατσικιώτης, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που εντόπισαν το ταλέντο του Στέφανου Κασσελάκη στην επικοινωνία, είναι ένα ισχυρό πρόσωπο της Ομογένειας. Καθηγητής στο Stevens Institute of Technology της Νέας Υόρκης, έχει ιδρύσει από το 2011 την εταιρία «Windjammer Way Advisors LLC» η οποία ειδικεύεται στην ανεξάρτητη έρευνα της αγοράς, σε θέματα στρατηγικών επενδύσεων και διαχείρισης κινδύνου εταιριών, επενδυτών και θεσμικών χαρτοφυλακίων. Το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε διορίσει τον Βασίλη Κατσικιώτη CEO του ΤΧΣ, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση αυτή λόγω της ολιγόμηνης θητείας που προβλεπόταν. Ο ομογενής οικονομολόγος έχει συνεργαστεί με κορυφαίους τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Merrill Lynch και η Credit Suisse, και πλέον έχει ενταχθεί στη Moody’s Analytics.
Ειδήσεις σήμερα
Σύνταξη: Αυτές είναι οι νέες επικουρικές συντάξεις [πίνακες]
Άγιος Παντελεήμονας: 74χρονος πυροβόλησε δύο άτομα -Νεκρός ένας άνδρας, συνελήφθη ο δράστης
Γνωρίστε την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra – Στις (4/10) η επίσημη τελετή καθέλκυσης [βίντεο]