Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Τήνο χθες στις εννέα το πρωί, και συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού για την επιμνημόσυνο δέηση στο σημείο που βυθίστηκε το «Ελλη». Από εκεί ο πρωθυπουργός έριξε στεφάνι στη θάλασσα, για να τιμήσει τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι τα μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, η Ελλάδα, η Ορθοδοξία γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης: «Αυτή τη σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία, το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος. Θα σταθούμε δίπλα σε όσες και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, απανταχού της γης, χρόνια πολλά».
Μέτρα στήριξης
Τα μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως δεν θα επιτρέψει να «δηλητηριαστεί» η κοινωνία με τα μηνύματα τοξικότητας που στέλνει η αντιπολίτευση με αιχμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως το ζήτημα θα εξαντληθεί στη Βουλή, καθώς είναι βούληση του κ. Μητσοτάκη να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, επισημαίνοντας πως το κυβερνητικό έργο θα συνεχιστεί με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και με πυξίδα την ενότητα μακριά από ακραίες, διχαστικές φωνές.
Στέφανος Κασσελάκης: Ποιοι βουλευτές είναι πιθανόν να τον ακολουθήσουν στο νέο του κόμμα
Στα… άκρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, επιχειρεί να δημιουργήσει όξυνση και ένταση με φόντο τις 22 Αυγούστου που ανοίγει η Βουλή. Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε προσωπικά πυρά κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα αδίστακτο καθεστώς με μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών», ενώ στελέχη και βουλευτές του κόμματος με καθημερινές δηλώσεις τους στοχεύουν να παραμείνει το θέμα στην επικαιρότητα.
Απάντηση
Μάλιστα, με κοινή τους δήλωση το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναρωτιόταν εάν η κυβέρνηση χρησιμοποίησε κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για το έργο της κυβερνοασφάλειας. «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο της κυβερνοασφάλειας που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης γίνεται με σαφή συκοφαντική πρόθεση. “Αναρωτιέται”, δήθεν, η αξιωματική αντιπολίτευση αν χρησιμοποιήθηκαν κονδύλια από ένα έργο για το οποίο δεν έχει καν υπάρξει ανάδοχος και για το οποίο επίσης προκύπτει από το δημοσιευμένο τεχνικό του δελτίο ότι δεν αναμένεται συμβασιοποίηση πριν το τέταρτο τρίμηνο του 2022», ανέφερε η ανακοίνωση των δύο υπουργείων.
«Ολα αυτά, για ένα εξαιρετικά κρίσιμο πρόγραμμα που αφορά στη δημιουργία ενός κέντρου επιχειρήσεων για την κυβερνοασφάλεια του ελληνικού δημοσίου, που αφέθηκε να περιέλθει σε ανεκδιήγητη κατάσταση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ». Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο έργο, όπως και όλα τα υπόλοιπα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα χρηματοδοτηθούν με όλους τους σχετικούς όρους των εθνικών και ευρωπαϊκών ελέγχων.