Συγκεκριμένα, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αφού κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης, επισήμανε ότι κακόβουλες δυνάμεις και εχθροί της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού της, Κυριάκου Μητσοτάκη, διαστρεβλώνουν και μπλέκουν έναν μύθο με την αλήθεια, για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα και να επωφεληθούν στις επερχόμενες εκλογές του 2023. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός λαός θα διαχωρίσει τον μύθο από την αλήθεια και περιμένω από αυτό το σώμα να κάνει το ίδιο».
Στη συνέχεια, η κα Ελίζα Βόζεμπεργκ–Βρυωνίδη, στην παρέμβασή της, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, με κράτος δικαίου και φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση. Τόνισε δε πως τα κακόβουλα λογισμικά είναι νοσηρά φαινόμενα, που θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, αφού άνοιξε τη Βουλή των Ελλήνων το καλοκαίρι, κίνησε άμεσα όλες τις εθνικές διαδικασίες, εκκίνησε τη διαδικασία Εξεταστικής Επιτροπής και κύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προσθέσει δικλείδες ασφαλείας, ενώ έκανε ξεκάθαρο πως η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και ευνομούμενη δημοκρατία.
Τέλος, η κα Μαρία Σπυράκη, στην παρέμβασή της, εξήγησε ότι το πρόβλημα της χρήσης των κακόβουλων λογισμικών είναι πανευρωπαϊκό και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία να μην επιτρέπεται η αγορά ή ενοικίαση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ανέδειξε δε το χρέος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ευρωπαίων πολιτών, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.
Μανώλης Κεφαλογιάννης
«Η ελληνική κυβέρνηση κίνησε άμεσα όλες τις εθνικές διαδικασίες. Άνοιξε τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, εκκίνησε τη διαδικασία Εξεταστικής Επιτροπής, κύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα προσθέσει δικλείδες ασφαλείας στο όλο θέμα. Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και ευνομούμενη δημοκρατία. Και όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, «όλα στο φως».
Ελίζα Βόζεμπεργκ–Βρυωνίδη
«Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, με κράτους δικαίου και φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση. Αυτή είναι η αλήθεια! Κακόβουλα λογισμικά είναι νοσηρά φαινόμενα, που θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Είναι ευθύνη όλων μας».
Μαρία Σπυράκη
«Το πρόβλημα της χρήσης των κακόβουλων λογισμικών είναι πανευρωπαϊκό. Η Κομισιόν οφείλει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση αγοράς ή ενοικίασης κατασκοπευτικών λογισμικών στην ΕΕ, παρά μόνο για λόγους εθνικής ασφαλείας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ευρωπαίων πολιτών».
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Ας περάσουμε κατευθείαν στην αλήθεια, και θα ήθελα να σας παρακαλέσω κύριε Επίτροπε να διορθώσετε τη δήλωσή σας.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ρητώς ότι ΔΕΝ χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό κατασκοπείας και η υπόθεση του ευρωβουλευτή Ανδρουλάκη είναι νόμιμη, και τονίζω πως η νόμιμη [αυτή] παρακολούθηση εξετάζεται από τη δικαιοσύνη, από μια διακομματική ερευνητική επιτροπή στο Κοινοβούλιο και από τις ανεξάρτητες αρχές στην Ελλάδα.
Ενισχύσαμε, επίσης, το νομοθετικό μας πλαίσιο και παροτρύναμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να πράξει το ίδιο. Θα είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό, διότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.
Ξέρω ότι η μυθολογία είναι μέρος της ταυτότητας της Ελλάδας και ίσως αυτήν την αγάπη για τους μύθους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κακόβουλες δυνάμεις και εχθροί της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν διαστρεβλώνουν και μπλέκουν το μύθο με την αλήθεια για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα και για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στις επερχόμενες εκλογές του 2023.
Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω [αυτό] και να είμαι απολύτως σαφής:
Δεν θα ανεχτούμε μύθους που αποσκοπούν στην αμαύρωση της αξιοπιστίας και της φήμης ούτε της Ελλάδας ούτε της κυβέρνησής της ούτε του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο ελληνικός λαός θα διαχωρίσει τον μύθο από την αλήθεια και περιμένω από αυτό το σώμα να κάνει το ίδιο.
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Ετήσιες αυξήσεις έως 1.872 ευρώ για 700.000 συνταξιούχους [πίνακες & παραδείγματα]
Ενοίκια: Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των ενοικίων [αναλυτικοί πίνακες]
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν τον μποναμά των 250 ευρώ