Η νέα αποχώρηση από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δεν μοιάζει με τις προηγούμενες δύο. Η κ. Μπακαδήμα ήταν στενή συνεργάτιδα του κ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών από το 2015. Εφυγε μαζί του τότε και συνέχισε να είναι δίπλα του ως και σήμερα. Φαίνεται δε να τον «έπιασε στον ύπνο», καθώς προσπάθησε να την προλάβει στέλνοντας επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για τη διαγραφή της, αλλά εκείνη είχε ήδη στείλει τη δική της για την ανεξαρτητοποίησή της.
Οι λόγοι αποχώρησης της κ. Μπακαδήμα, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 την εμφανίζει να δείλιασε από πιέσεις συμφερόντων που ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει, ωστόσο πληροφορίες επιμένουν ότι η ίδια θα εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που την οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή της, ίσως και με γραπτή ανακοίνωση.
Στην επιστολή της, ωστόσο, με την οποία ενημερώνει τη Βουλή ότι αποχωρεί από την Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, σημειώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τους πολίτες της Β’ Πειραιά, προϊδεάζοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της στον πολιτικό στίβο. Φήμες τη φέρουν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., αν και στα δύο κόμματα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη Β’ Πειραιά όπου πολιτεύεται.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τόσο η κ. Αδαμοπούλου, η οποία θα είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στις επόμενες εκλογές. όσο και η κ. Μποτονάκη. που ήταν αναπληρώτρια βουλευτής, είχαν αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25 κατηγορώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη για bullying, νεποτισμό και αυταρχισμό και ότι αποφασίζει ο ίδιος τι θα ψηφίσει το κόμμα στη Βουλή, αγνοώντας τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων.
Το ΜέΡΑ25 έχει πλέον έξι βουλευτές στη Βουλή και το ερώτημα στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους είναι αν θα έχει την τύχη των ΔΗΜ.ΑΡ. και ΑΝ.ΕΛ., που αν και κοινοβουλευτικά κόμματα, δεν κατάφεραν να φτάσουν στις εκλογές του 2019. Η ΔΗΜ.ΑΡ. εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του 2019 και οι ΑΝ.ΕΛ., με απόφαση του Πάνου Καμμένου, δεν κατέβηκαν.
Σε κάθε περίπτωση, το ΜέΡΑ25, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και αποδέκτης της πρότασης Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές, τελεί υπό μείζονα κρίση, έχοντας ήδη χάσει το 1/3 της κοινοβουλευτικής του δύναμης.
Σημειώνεται ότι ένα κόμμα, για να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρέπει να αριθμεί τουλάχιστον πέντε βουλευτές.
Ειδήσεις σήμερα
Ενοίκια: Και όμως υπάρχουν φθηνά [πίνακες με τιμές σε όλη την Ελλάδα]
Έλληνες της Ουκρανίας δίνουν όρκο στον Ε.Τ.: Δεν φεύγουμε, θα μείνουμε εδώ και θα νικήσουμε
Αντριου Πόππας: Ποιος είναι ο Έλληνας στρατηλάτης των ΗΠΑ