Για την κακοκαιρία μιλώντας στον τ/σ Star Chanell είπε ότι «πρόκειται για μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια του κράτους που έχει κομματικό πρόσημο» και προσέθεσε: «Ο μηχανισμός αδυνατεί να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του, δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση κάνει ακόμη πιο σημαντικό την προστασία του πολίτη. Είπε ακόμη ότι πρέπει να «υπάρξει ανασυγκρότηση στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας». Υπάρχει μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών. Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» είπε ο κ. Κασσελάκης και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο.
Απαντώντας στη κριτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Καλύτερα ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος που απαντά στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους». Σημείωσε ακόμη ότι «δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από την Βουλή» και προσέθεσε ότι «τα μέλη με επέλεξαν για να τους εκφράσω. Είναι μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει».
Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, είπε. Δεν θέλω πρωτοβάθμια παιδεία δύο ταχυτήτων, θέλω να έχουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια».
Όταν ερωτήθηκε αν είναι αριστερός, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής, αξιακός κώδικας. Για μένα και πολιτική. Πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο, όχι την πολιτική που έχει η κυβέρνηση και είναι ο καθένας στη μοίρα του. Πρέπει να έχουμε ένα κοινωνικό κράτος. Βεβαίως και είμαι αριστερός και όταν πήγα στη Μακρόνησο ερωτήθηκα για ποιο λόγο τόσα παιδιά της ηλικίας μου και μικρότερα δεν έχουν δει αυτό το νησί. Τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα, δεν είμαστε η συλλογή των βιωμάτων μας, είπε και πρόσθεσε «Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου, για τους συνανθρώπους μου».
Για τον κίνδυνο διάσπασης, είπε ότι δεν υπάρχει το σενάριο στη δική του σκέψη.
Με πρόταση Μητσοτάκη Έκτακτη Σύνοδος της ΕΕ 3 Φεβρουαρίου αποκλειστικά για την Άμυνα - Τι είπε ο Πρωθυπουργός
Σχετικά με την ακρίβεια, είπε ότι «υπάρχουν ολιγοπώλια στη χώρα. Υπάρχουν λύσεις, μία από αυτές είναι και η μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας και του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Ας το κάνει πολιτικά η κυβέρνηση στον Έβρο, στον Βόλο, στη Ρόδο και ας δούμε αν θα πετύχει». Πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη να δοκιμαστεί το μέτρο, ειδικά στα τρόφιμα και τα καύσιμα.
Αναφορικά με την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Μιλάμε για την επενδυτική βαθμίδα όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αυξήσεις από το 2010. Βεβαίως είναι ευπρόσδεκτη αλλά έχει γίνει στους ώμους του απλού πολίτη, με σύστημα υγείας που δεν δουλεύει, με πανεπιστήμια με σοβάδες να πέφτουν, με υποστελεχωμένη δικαιοσύνη. Αν ήμασταν στην επενδυτική βαθμίδα θα είχαμε ένα σύγχρονο κράτος, τώρα αυτό που έχει γίνει είναι ότι έχουν φτωχοποιηθεί οι πολίτες. Εμείς διαφορετικά θα κάναμε το κοινωνικό κράτος, που αποδομήθηκε με δέκα χρόνια μνημονίων.
Η κοινωνία αλλάζει από κάτω προς τα πάνω, όχι με ένα pass που σε κάνει εξαρτημένο. Δεν είναι δυνατόν εγώ στα 35 να είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλοι να είναι στην ηλικία μου και να μένουν με τους γονείς τους, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έκανε λόγο για «στέγη, αποκέντρωση, πράσινη μετάβαση και κοινωνικό κράτος» ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη» για πρόσθετη φορολογία. Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα σώσουν χρήματα από το μέλλον, σημείωσε.
Για τα εθνικά θέματα και τη θητεία του είπε: «Ο διάλογος, ειδικά μετά από τους σεισμούς που έγιναν στη γείτονα και την προσέγγιση που ακολούθησε, είναι ευπρόσδεκτος και είναι καλό που έχουν μειωθεί δραστικά οι παραβιάσεις. Η συζήτηση στη Χάγη πρέπει να είναι μόνο για το θέμα υφαλοκρηπίδας ΑΟΖ, για κανένα άλλο ζήτημα. Υπάρχουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές: η εθνική κυριαρχία, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.
Για τη στρατιωτική θητεία του τόνισε: «Εννοείται πως θα πάω στρατό και είναι τιμή μου, τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα και να την υπηρετώ. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε σειρά, έχω άψογη συνεργασία με τον κ. Φάμελλο, δεν θα επιλέξω εγώ τη μονάδα αλλά θα ήθελα σε ακριτικό νησί ή την παραμεθόριο, στην αρχή της χώρα μας. Όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος για τη θητεία, είναι συγκινητικό να είμαι στη χώρα μου και να προσφέρω όπως μπορώ».
Ειδήσεις σήμερα
Κακοκαιρία Elias: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα