«Αρκετά χρόνια η ελληνική πολιτεία ασχολήθηκε μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων των εγκληματιών. Ήρθε η ώρα να μιλήσει για τα δικαιώματα των θυμάτων και της κοινωνίας που θέλει να ζει ειρηνικά και να μη βλέπει τους βιαστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όλα αυτά πιστεύω ότι τα αντιμετωπίσαμε με τους νέους ποινικούς κώδικες» είπε αρχικά ο κ. Φλωρίδης.
Με αφορμή, δε, υποθέσεις με κατηγορούμενους άτομα που είχαν καταδικαστεί αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθερα επισήμανε ότι «αυτό που βλέπετε εδώ είναι αποτέλεσμα μιας αντίληψης που λέει ότι κάποιος που έκανε έγκλημα μπορεί να βγει εύκολα έξω ή μπορεί να πάρει έφεση με ανασταλτικό χαρακτήρα και την περίοδο αυτη να εγκληματεί ξανά».
Στέφανος Κασσελάκης: Αύριο «γεννιέται» το πιο συμμετοχικό κόμμα στη χώρα
«Όλο αυτό το σύστημα είχε οικοδομηθεί κυρώς με τους Ποινικούς Κώδικες που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία ημέρα πριν να κλείσει η Βουλή το 2019 και τότε επήλθε η απόλυτη ασυλία για τους εγκληματίες, να κάνεις τα πάντα και να μην κινδυνεύεις από τίποτα».
Όσον αφορά, δε, τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι «στόχος μας είναι στο τέλος της 4ετιας να πιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για τελεσίδικη απόφαση σε 630 ημέρες, κάτι λιγότερο από 2 χρόνια».
«Το ζητούμενο είναι οι 1.000 δικαστές να μπουν “στη μάχη” κατά των καθυστερήσεων», συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.
Ειδήσεις σήμερα
Gov.gr wallet: Το κατέβασαν 120 χιλιάδες πολίτες τον τελευταίο μήνα
Μπουρχάν Μπαράν: «Ζήτησα την άρση της ασυλίας μου – Είμαι αθώος»
Υποχρεωτική η υπογραφή του κανονισμού λειτουργίας του σχολείου από τους γονείς