Σήμερα η ιταλική εφημερίδα φέρνει στο φως τον προαναφερόμενο ισχυρισμό του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου: «Από την πρώτη στιγμή πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη και να αποφυλακιστεί και έτσι επιτέλους να μπορέσει να αγκαλιάσει ξανά την κόρη της», λέει ο Δημητρακόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πελάτισσά του, που δηλώνει αθώα από την πρώτη μέρα, αρνείτο πάντα.
«Παρά το γεγονός ότι το να είναι μακριά από το κοριτσάκι της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό μαρτύριο, δεν έχει συμφωνήσει να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει», προσθέτει ο Έλληνας δικηγόρος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις δύο πολύωρες ανακρίσεις, πρώτα με τη Δικαστική Αστυνομία και μετά με τον ανακριτή Claise , η Καϊλή επανέλαβε πολλές φορές ότι ποτέ δεν είχε ευνοήσει το Κατάρ ή το Μαρόκο ως ευρωβουλευτής και ότι ευθυγραμμίστηκε με πεποίθηση με τους συναδέλφους της στον πολιτικό της χώρο. Όταν ο δικαστής Claise την κατηγόρησε ότι είχε συναντηθεί με τον Τζιόρτζι με τον υπουργό Εργασίας της χώρας του Κόλπου Ali Bin Samikh Al Marri στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher στις Βρυξέλλες, η Καϊλή δήλωσε ότι ήταν επίσημο ραντεβού για την προετοιμασία της ακρόασης του Κατάρ στην υποεπιτροπή για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις 14 Νοεμβρίου. Το κατηγορητήριο σημειώνει ότι ο Τζιόρτζι και ο Παντζέρι θα πήγαιναν στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά σε άλλη στιγμή: ο τελευταίος, φεύγοντας, είχε μαζί του μια γεμάτη τσάντα.
Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα «δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα ότι η μητέρα της ήταν διεφθαρμένη γυναίκα πολιτικός, γιατί δεν είναι αλήθεια».
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι: «Η πρώην δημοσιογράφος της ελληνικής τηλεόρασης αθωώθηκε αμέσως από τον σύντροφό της Τζόρτζι, αλλά οι ανακριτές δεν πίστεψαν την εκδοχή του ζευγαριού, πεπεισμένοι ότι η γυναίκα ανήκε στο δίκτυο του Παντσέρι και προσπάθησε να τον βοηθήσει να εξαφανίσει τα χρήματα από τους χρηματισμούς. Μάλιστα, την κατηγόρησαν για δωροδοκία και για προσπάθεια απόκρυψης του καρπού ενός εγκλήματος».
Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Γίνονται βασανιστήρια επιλεκτικά σε βάρος της
«Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται βασανιστήρια στις βελγικές φυλακές» ανέφερε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Ήταν οδυνηρή έκπληξη για μένα όταν είσαι στις Βρυξέλλες, να χάνω την επικοινωνία με την εντολέα μου από την Τετάρτη 11 του μηνός και την επομένη ημέρα να με παίρνει τηλέφωνο το βράδυ και ξαφνικά σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση να μου περιγράφει πράγματα που για μένα είναι πρωτάκουστα, σχεδόν κλέουσα και αιφνιδιάστηκα. Πράγματα τα οποία τα βλέπουμε σε ταινίες, όπως το εξπρές του μεσονυχτίου. Συμπεριφορές που συναντάμε σε χώρες που δεν διακρίνονται για τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Επί 16 ώρες ήταν σε ένα κελί της αστυνομίας, με ένα φως που δεν έκλεισε για 16 ώρες και ήταν άυπνη. Υπάρχουν κανόνες του ΟΗΕ που η αυπνία θεωρείται βασανιστήριο. Της πήραν το παλτό, την αφήνουν με μία ζακετούλα και τουρτούριζε από το κρύο. Το κρύο είναι μέθοδος βασανιστηρίων που ξεκινάει από το μεσαίωνα και φθάνει μέχρι σήμερα σε ορισμένες χώρες», πρόσθεσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή τονίζοντας:
«Αυτές οι συμπεριφορές, τα βασανιστήρια, είναι ανεπίτρεπτα. Θα τα καταγγείλω και δεν θα διστάσω να καταγγείλω και τον ανακριτή. Γίνονται επιλεκτικά σε βάρος της κας Καϊλή. Από την πρώτη στιγμή, πέρα από τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν, δεν έχουν στοιχεία να δέσουν τη δωροδοκία και υπάρχει ένα σύστημα στις Βρυξέλλες που θέλουν ομολογίες. Αυτά θυμίζουν στιγμές μεσαίωνα, η Ιερά Εξέταση που με βασανιστήρια σε έκαναν να ομολογήσεις. Θέλουν να την λιώσουν, θέλουν να την κάνουν να ομολογήσει. Επανειλημμένα μου έχει πει κομμάτια να με κάνουν, να παραδεχθώ δωροδοκία από τους Καταριανούς που δεν τους έχω κάνει τίποτα και ούτε είχα σχέση, δεν θα το κάνω. Ας με τελειώσουν, ας με βασανίσουν , δεν θα παραδεχθώ κάτι άλλο. Το στίγμα ότι είμαι μία γυναίκα που με έχουν δωροδοκήσει δεν θέλω να το κληροδοτήσω στην κόρη μου. Δεν θα ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει».
Αναφερόμενος στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι που καταθέτει αυτή την εβδομάδα, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε: «Ο κ. Παντσέρι φέρεται μέχρι στιγμής να είναι ο ιθύνων νους. Ο κ. Παντσέρι πότε δέχθηκε να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές; Αυτό έχει αξία. Όταν η κόρη του και η γυναίκα του που έχουν συλληφθεί στην Ιταλία, με αίτημα εκδόσεως από το Βέλγιο, αποφασίστηκε να εκδοθούν στο Βέλγιο. Ο Παντσέρι βλέπει ότι η οικογένειά του, σιδεροδέσμια, πηγαίνει στο Βέλγιο και κάνει έναν συμβιβασμό. Τα στοιχεία σε βάρος του είναι συντριπτικά. Ο Παντσέρι μιλούσε σε ποιους έδινε λεφτά. Αναφέρονταν σε όλα τα ονόματα πλην της Εύας Καϊλή. Ο Παντσέρι είναι ο πλέον αναξιόπιστος άνθρωπος. Ο Παντσέρι για να σώσει την κόρη του και τη γυναίκα του, θα υπογράψει ό,τι του δώσουν. Θα καταγγείλει όχι μόνο την Εύα Καϊλή και όλο τον κόσμο. Αν τον πιέσουν για να δημιουργήσουν πολιτικά θέματα και να κάνουν ζημιά στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο, θα υπογράψει».
Ερωτηθείς αν η Εύα Καϊλή θα κρατήσει την έδρα της στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «αν με ρωτήσει θα της πω να την κρατήσει και θα δώσουμε τον αγώνα στο Δικαστήριο γιατί με τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα δεν στοιχειοθετείται το βασικό αδίκημα, της δωροδοκίας και όλα τα υπόλοιπα είναι έωλα».
Ειδήσεις σήμερα
Πέθανε στα 89 του χρόνια το «παιδί του λαού» Νίκος Ξανθόπουλος
Συντάξεις: Δώρο Πάσχα 250 – 300 ευρώ για τους συνταξιούχους
Γυναικοκτονία στην Νίκαια: «Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου» – Το παρελθόν του δράστη