Κι όμως, τόσο η διευθύντρια της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ολγα Γεροβασίλη, όσο και ο αρμόδιος τομεάρχης και πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δεν είπαν λέξη για αυτή τη διαβεβαίωση, που υποτίθεται ότι ήταν και ο λόγος της συνάντησης με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.
Και δεν είπαν λέξη ενώ έκαναν δηλώσεις μετά την επίσκεψή τους στην ΕΥΠ και παρά τη μεγάλη προβολή που έδωσε ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Κουμουνδούρου στη συγκεκριμένη συνάντηση. Συνάντηση, η οποία προαναγγέλθηκε ως «ντου» και «έφοδος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΕΥΠ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, να θεωρεί βέβαιο γεγονός την καταστροφή αρχείων παρακολουθήσεων και να μιλά για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Και ταυτόχρονα, ανώνυμα και επώνυμα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο Διαδίκτυο, πριν από τη συνάντηση, προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τον κ. Δεμίρη, παρουσιάζοντάς τον ως… εντολοδόχο της κυβέρνησης και υπεύθυνο για τη δήθεν καταστροφή αρχείων παρακολουθήσεων, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα του… έτριζαν τα δόντια και θα τον έφερναν προ των ευθυνών του.
Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την ανάδειξη της αλήθειας στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θόρυβο για να πλήξει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, παίρνοντας και το πολιτικό και επικοινωνιακό μερίδιο από τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.
Στις εντυπώσεις, όπως και όλες οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, στόχευε η επίσκεψη Γεροβασίλη και Σπίρτζη στο γραφείο του κ. Δεμίρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πριν από τη συνάντηση ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο σχεδόν για ανεμοστρόβιλο που θα «χτυπούσε» την ΕΥΠ, προαναγγέλλοντας ότι θα καταγγείλουν, θα κάνουν, θα ράνουν κ.λπ., οι πληροφορίες λένε ότι Ολγα Γεροβασίλη και Χρήστος Σπίρτζης σχεδόν ψέλλισαν το λόγο για τον οποίο πήγαν στην ΕΥΠ όταν ρωτήθηκαν από τον κ. Δεμίρη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε, άλλωστε, πραγματικό ενδιαφέρον να μάθει αν καταστρέφονται ή όχι αρχεία παρακολουθήσεων, θα μπορούσε να ρωτήσει τον κ. Δεμίρη στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής, αφού είναι γνωστό ότι θα κληθεί. Ή τουλάχιστον, αν πραγματικά ενδιαφέρονταν, θα ενημέρωναν την ελληνική κοινή γνώμη για την απάντηση που έλαβαν. Αλλά, προφανώς, η απάντηση που έλαβαν δεν βόλευε το αφήγημα περί προσπάθειας συγκάλυψης κ.λπ.
Στις εντυπώσεις στόχευε και η χθεσινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην ΑΔΑΕ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποδεικνύει με δηλώσεις του στην ανεξάρτητη Αρχή να διεξάγει έρευνα για το «εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία».
Βγαίνοντας από την ΑΔΑΕ, δεν είπε τίποτε νέο ο κ. Τσίπρας. Το κυριότερο όμως, δεν είπε κάτι για τις παρακολουθήσεις Σαγιά και Πιτσιόρλα που έγιναν επί των ημερών του, παρά το ότι διαβεβαίωνε πως τέτοιες δεν υπήρξαν.
Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να μιλήσει για «πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση και αντιδημοκρατική εκτροπή». Φαίνεται έχει βαρύνει πάλι στη ζυγαριά του ΣΥΡΙΖΑ το αντιθεσμικό και λαϊκιστικό φορτίο με τους «πολακισμούς» και ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται, αλλά είναι θεσμικός και ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία που δήθεν απειλείται. «Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ όσο και όσοι τη στελεχώνουν θα πράξουν το καθήκον τους. Αναμένω ότι θα πράξει το καθήκον του και ο Πρόεδρος της Βουλής», κατέληξε στις δηλώσεις του.
Ειδήσεις σήμερα
Ποιοι θα πάρουν σύνταξη με λιγότερα χρέη
Ευρωμπάσκετ 2022: Η ώρα της αλήθειας για την επίσημη αγαπημένη