Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ο Ταουφίκ Χούρι (που είναι και ο πιο προβεβλημένος από τα στελέχη της εταιρίας λόγω των κοινωνικών εκδηλώσεων στις οποίες δίνει συχνά το «παρών» με την εντυπωσιακή σύζυγό του, Χάλα) φέρεται να έχει έρθει σε σοβαρή ρήξη με τον αδελφό του, Σάμερ.
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ταουφίκ Χούρι έχει στραφεί δικαστικά κατά του αδελφού του καταθέτοντας αγωγή εις βάρος του στα δικαστήρια του Λιβάνου, καθώς τον κατηγορεί ότι λειτουργεί στην εταιρία για προσωπικό του όφελος.
Οι σχέσεις τους είχαν κατά καιρούς εντάσεις, που κορυφώθηκαν με αφορμή τη διαφωνία τους για τους χειρισμούς στην υπόθεση Καλογρίτσα. Στενοί τους φίλοι έχουν προσπαθήσει κατ’ επανάληψη να φέρουν κοντά τα δύο αδέλφια, ωστόσο οι διαφορές τους δεν φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- να γεφυρώνονται.
Ο κορονοϊός
Τον περασμένο Μάρτιο ο Ταουφίκ Χούρι μολύνθηκε από κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Από αυτήν τη μάχη βγήκε νικητής και έπειτα από περίπου 40 ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο σπίτι του στην Εκάλη.
Συγγενείς και φίλοι που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφερε τον πανίσχυρο επιχειρηματία πίσω στο σπίτι. Ανάμεσα στα αριστοκρατικά λευκά έπιπλα με τα χρυσά σκαλίσματα είχαν ήδη τοποθετηθεί νοσοκομειακό κρεβάτι και τραπεζάκια με ιατρικά υλικά για την υποστήριξη του Τ. Χούρι, ο οποίος χρειάστηκε μεγάλο διάστημα αποθεραπείας.
Στην αχανή έπαυλη της Εκάλης με τα πανάκριβα χαλιά, τις κουρτίνες σε βεραμάν αποχρώσεις ασορτί με τους εντυπωσιακούς πολυελαίους και τα ιταλικά μάρμαρα καράρα στα μπάνια, είχε βρεθεί τότε και ο Σάμερ Χούρι προκειμένου να δει τον αδελφό του για πρώτη φορά μετά τη μακρά νοσηλεία του, ώστε να του ευχηθεί «περαστικά». «Τότε οι σχέσεις τους δεν είχαν διαταραχθεί», σημειώνει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής πηγή κοντά στην οικογένεια, αλλά λίγο καιρό μετά όλα άλλαξαν.
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Προτιμάμε συζήτηση - «πακέτο» για όλα τα θέματα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Βαριά ιστορία: Στην Ελλάδα από το 1976
Ο πατέρας του Ταουφίκ και του Σάμερ, Σαΐντ Χούρι, Λιβανέζος παλαιστινιακής καταγωγής, μαζί με τον εξάδελφό του, Χασίμπ Σαμπάγ, ήρθαν στην Ελλάδα το 1976 μεταφέροντας στη χώρα μας την έδρα μίας από τις πιο ισχυρές κατασκευαστικές εταιρίες στον κόσμο, την Consolidated Contractors Company (CCC), στην οποία αρχικά υπήρχε και τρίτος συνέταιρος, ο Καμέλ Ραχμάν.
Η μεταφορά της έδρας ήταν επιβεβλημένη με την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στον Λίβανο και τότε δύο ισχυροί ηγέτες «μονομάχησαν» για τα… μάτια της CCC. Εκείνη την εποχή ήταν διακαής πόθος του βασιλιά της Ιορδανίας, Χουσεΐν, να μεταφερθεί η έδρα στη χώρα του, ωστόσο οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να ακολουθήσουν την επιθυμία του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο γνώρισαν μέσω του Γιασέρ Αραφάτ, που ήταν στενός φίλος τους, και να μετακινηθούν στην Ελλάδα.
Οι τρεις ιδρυτές έχουν φύγει πλέον από τη ζωή και τα ηνία του κατασκευαστικού κολοσσού έχουν περάσει στα παιδιά των δύο πρώτων. Στη μία οικογένεια κληρονόμων όμως και συγκεκριμένα σε αυτή των Χούρι δεν φαίνεται να είναι όλα ρόδινα. Η CCC απασχολεί περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, έχει αναλάβει εμβληματικά έργα (κυρίως στη Μέση Ανατολή) και σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2017 εμφάνισε έσοδα 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στην Ελλάδα, ο λιβανέζικος κολοσσός δεν έχει δικαίωμα εκτέλεσης έργων, καθώς υπάγεται στο ειδικό καθεστώς του νόμου 89, ωστόσο απασχολεί 400 εργαζομένους. Μέχρι σήμερα τα αδέλφια Χούρι έχουν φιλικές σχέσεις με τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τον στενό φίλο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Τζορτζ Χάλακ.
Τα ονόματά τους ακούγονταν κατά καιρούς μόνο για τη συμμετοχή τους σε κοσμικά events, αγορές ακινήτων (όπως πριν από λίγα χρόνια στη Μύκονο), αλλά και για την πλούσια φιλανθρωπική τους δράση. Με διεθνή δραστηριότητα και έσοδα που… ζαλίζουν, η CCC είχε αποφασίσει να μπει στον χώρο τον Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης το 2016 σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.
Ολα έδειχναν να δουλεύουν «ρολόι», αφού, όπως επιθυμούσε τότε το «White House» (όπως αναφέρεται στην επίμαχη αλληλογραφία το Μέγαρο Μαξίμου), βρέθηκε τρόπος να δοθεί μέσω Αμπου Ντάμπι η προκαταβολή των 3 εκατ. ευρώ από τους Λιβανέζους στον Ελληνα κατασκευαστή για δήθεν έργο που θα εκτελούσε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πλάνο, θα του έδιναν άλλα 22 εκατ. και 25 εκατ. θα έβαζε η οικογένεια Καλογρίτσα, αφού η συνολική επένδυση ήταν ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο όμως ναυάγησε και πλέον οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται, ενώ η συνέχεια θα γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr