Την ίδια στιγμή πηγές από το Μαξίμου, υπενθυμίζουν τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι:
«Σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτά τα θετικά στοιχεία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αριθμοί δεν αντανακλούν την εικόνα της κοινωνίας που ακόμη στενάζει εξαιτίας της πολυετούς ύφεσης και της λιτότητας. Σημειώνουμε, όμως, ότι η σελίδα αλλάζει και μπορούμε πλέον να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Στόχος μας είναι η θετική αυτή πορεία να συνεχιστεί και να αρχίσει να επηρεάζει θετικά την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια πολιτική στήριξης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων αλλά και αποφασιστικότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας».
Εξαπολύοντας δε «πυρά» στη Νέα Δημοκρατία, οι ίδιο κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν πως «την ίδια στιγμή ο κος Σταϊκούρας συνεχίζει την φαντασιόπληκτη ρητορική του success story της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου σημειώνοντας ότι “η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον 1ο όροφο, την έριξε στο υπόγειο και σήμερα πανηγυρίζει που προσπαθεί να την ανεβάσει στο ισόγειο”».
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Προτιμάμε συζήτηση - «πακέτο» για όλα τα θέματα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές: «η αλήθεια που δεν μας λέει ο κος Σταϊκούρας είναι ότι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική οικονομία σημείωσε μικρή ανάπτυξη το 2014 μετά από 4 χρόνια σωρευτικής ύφεσης της τάξης του 25% ήταν επειδή η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εν όψει της πιθανότητας εκλογών, σταμάτησε να εφαρμόζει το καταστροφικό πρόγραμμα που είχε συμφωνήσει το 2012 και δεν πήρε άλλα υφεσιακά μέτρα. Γι’ αυτό δεν κατάφερε να πιάσει και το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2014 που ήταν 1,5% (το αποτέλεσμα με βάση τα στοιχεία της Eurostat ήταν 0,2% )».
Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρουν πως : «η αλήθεια που δεν μας λέει ο κος Σταϊκούρας είναι ότι αν η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τολμούσε να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση θα έπρεπε να πάρει μέτρα ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ για την διετία 2015 – 2016 κατακρημνίζοντας την ελληνική οικονομία σε νέα βαθύτατη ύφεση και την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη απελπισία. Συγκεκριμένα 2,2 δισ. για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014 (1,5% – 0,2% = 1,3% ΑΕΠ), 2,7 δισ. για να πιάσει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015 που ήταν 3% και άλλα 2,7 δισ. ευρώ για να πιάσει τον στόχο του 4,5% για το 2016. Θα έπρεπε επίσης να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό του 2014 με άλλα 2,2 δισ. ευρώ. Στο σύνολο 9,8 δισ. ευρώ!»